CATALUNYA UN NOU ESTAT D EUROPA

Páginas: 2 (286 palabras) Publicado: 11 de mayo de 2015
CATALUNYA, UN NOU ESTAT D’EUROPA
En aquest moment Catalunya està passant per una situación molt intensa, ja que hi han disputes sobre l’independència.
Catalunyaestà situada entre els països capdevanters si tenim com a refèrencia el PIB. Ens trobariem amb un Estat que seria el tercer més exportador en temes relatius. Seriasimilar a Holanda, Bèlgica o Dinamarca, que en aquest moments funcionen molt bé. L’atur nomès seria d’un 7% quan actualment a España consta de més d’un 25%.
Si Catalunya esfes independent formaria part de la UE, ja que la tendència que tenen és la “d’adoptar” països; a més, Catalunya és la tercera regió més dinámica d’Europa, per tant, no elsconvé de cap manera que en surti d’ella.
N’hi ha gent que n’opina que el pacte fiscal es la solución al problema, peró no, la única cosa que aportaria és alleugerir partdel problema actual.
Sense l’independència ens treuen la llibertat de poder generar les polítiques necessàries per desenvolupar el país com nosaltres necessitem.
S’hadesmostrat que els Estats petits creixen entre un 40% i un 50% més que els Estats grans (els Estats petits són més flexibles i més adaptables).
Desprès de la manifestacióde 11S i de les declaracions d’Artur Mas a Madrid, Catalunya està molt més a prop de l’independència, però ara la qüestió és tenir-ho tot preparat per poder-ho fer (estemparlan d’uns mesos i algun any).
Si fos el cas de que Catalunya es fes independent, a l’Estat Espanyol li interessa que la marxa sigui pactada perquè així l’assumpciódel deute quedarà a Catalunya, és a dir, que si nosaltres marxéssim de “males maneres” no tindríem l’obligació d’assumir cap part del deute que tenim amb ells.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Catalunya: un nou estat d'Europa?
  • Avatguardes a Catalunya i Europa
  • Nou Estat Del Mapa Lingual Del Gust
  • Estatica d ela particula
  • Plan marketin d' europe
  • Cop de estat a Catalunya
  • Analisis Estático Del Expediente D- 7807 Colombia
  • Primera ley d newton fundamentos de estatica y dinamica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS