català

Páginas: 4 (992 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2013
El Cafè de la Marina posseeix les característiques d'una obra dramàtica, però també hi participa el gènere poètic, atès que és un poema construït amb versos decasil·làbics sense rima (versosblancs).
Podem justificar aquest gènere literari ja que les característiques d'un poema dramàtic corresponen amb les de l'obra:
Presenta uns conflictes dramàtics derivats d'un triangle amorós.
Mostraun escenari geogràfic proper.
Situa l'acció entre el segle XVII i principi del segle XIX.
Té un final feliç en que la solució del conflicte ve donada pel penediment o el perdó.
Elspersonatges no evolucionen i actuen guiats per la seva ingenuïtat i la seva intuïció.
Combina alguns elements còmics amb alguns elements dramàtics.
L’abolició de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya l’any1938 significà l’inici d’un llarg procés d’espanyolització que intentà posar fi a tota manifestació explícita de la cultura catalana. D’aquesta manera, davant la impossibilitat de manifestar-se en lapròpia llengua, els intel·lectuals catalans optaren per claudicar ideològicament i lingüísticament, continuaren actuant de manera clandestina o bé acabaren exiliant-se.
Els intel·lectuals que decidirenclaudicar ideològicament i lingüísticament van haver de decantar-se per una literatura d’expressió espanyola, amb manifestacions derivades de la ideologia dominant, o bé intentant adaptar idees pròpiesde la cultura catalana d’abans de la guerra (aquest és el cas de Joan Ramon Masoliver, avantguardista durant els anys 20, que creà la col·lecció “Poesía en la Mano”).
Malgrat això, restaren aCatalunya altres intel·lectuals que es negaren a trencar definitivament amb la llengua i la cultura autòctones. Fou el cas d’aquells que optaren per l’exili interior, és a dir, per actuar en laclandestinitat. S’organitzaren tertúlies literàries, reunions culturals, lectures poètiques, cursos de cultura catalana, etc. amb l’objectiu d’arribar a la joventut i formar així nous escriptors capaços...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Catalan
  • Català
  • Catalán
  • catala
  • Català
  • Catalan
  • català
  • Català

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS