catalán nit a l'hotel

Páginas: 2 (454 palabras) Publicado: 18 de octubre de 2014
Ell l’espera a la cafeteria de la plaça. Han quedat a les nou. Encara no són tres quarts, però cada vegada que s’obre la porta sent que se li accelera el cor i aixeca el cap de la revista quefulleja, amb un gest sobtat.

Ella acaba de baixar de l’autobús i comença a caminar, i fa esforços per no anar de pressa. Li sobra temps. S’atura en un aparador i, mentre fa veure que mira coses,s’arregla els cabells, s’aixeca una mica el coll de la brusa, s’espolsa la faldilla. Les sabates tenen una mica de pols. Amb la punta del mocador xop de saliva es frega els costats dels llavis per si hi portauna mica de pintura. De seguida veu, de lluny, el bar; per un moment, pensa què farà si ell no hi és. Però, des de fora, el veu: passa de pressa les planes de la revista, i, a tot el cos, se li veuque l’espera.

Quan entra, ell aixeca els ulls i la segueix fins que arriba a la taula i s’asseu a la cadira del davant. Encara no han dit res, i se’ls acosta el cambrer. “Un cafè”; però ellrectifica: “dos”.

De primer, parlen del temps. Després remenen el sucre amb un gest una mica solemne, sense dir-se res. De cop se li acut: “Vols que mengem alguna cosa?” Ella sembla salvada: “Sí, comvulguis; val més.” Mentre mengen l’entrepà calent, amb ganivet i forquilla, la conversa flueix amb més facilitat. Gairebé s’acaben una botella de vi. Prenen cafè, una altra vegada. “Tants cafès, després nodormiré.” Ell, de cop, li agafa la mà i li diu que està preciosa. Ella es violenta, no diu res, fa estona que la tassa és buida i encara remena. Fa un esforç i diu: “Vols que marxem?”; i ell paga il’ajuda a posar-se l’abric.

Maria Mercè Roca, conte extret del llibre Sort que hi ha l’horitzó.



Respon les preguntes sobre el text que acabes de llegir.

1. Qui creus que són elspersonatges del conte? RespostaCorrecte



2. A quina hora han quedat? RespostaCorrecte



3. On han quedat? RespostaCorrecte



4. Quin dels dos arriba primer? RespostaCorrecte



5. Què...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nit
  • Nito
  • Nites
  • nita
  • Que es el nit
  • NITES
  • QUE ES EL NIT?
  • català

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS