Catatumbo

Páginas: 3 (678 palabras) Publicado: 16 de febrero de 2015
CATATUMBO:
L’origen d’aquest fenomen està en les serralades que tanquen els vents produint núvols de desenvolupament vertical.
1. - Els vents alisis, càlids i humits procedents del Carib esdesplacen cap al sud del llac Maracaibo i xoquen amb l'aire fred dels Andes formant un remolí .
2. - El metà produït en les zones de manglars que envolten el llac, així com el procedent de les bosses depetroli, abundants a la zona, és desplaçat pel vent i la seva menor densitat cap a les capes altes de núvols.
3. - Els corrents d'aire distribueixen el metà uniformement, encara més concentrat en leszones altes dels núvols.
4. - El metà debilita les propietats aïllants de núvols, que frenen l'activitat elèctrica, i com a resultat es produeixen els llamps.

TROMBES MARINES
Les trombesmarines, també conegudes com a terbolí, mànega d'aigua o cap de fibló són un vòrtex columnar o remolí que passa sobre un cos d'aigua i normalment connecten a un núvol cumuliforme de base plana. Normalmentsegueixen una forma vertical tot i que ha vegades s'inclinen o es curven. Des del moment que s'origina va augmentant de grandària fins al passar mitja hora que comença a disminuir fins que desapareix.Hi ha dos tipus de trombes marines:
Tornades: Formats sobre l'aigua o formats a terra i que arriben a l'aigua. Es formen segons el mesocicló, un sistema de baixes pressions que es formen a dinsd'una tempesta elèctrica, anomenada supercel·la. Aquestes trombes són molt rares ja que normalment els tornados es formen als continents.
No tornades: Són molt més comuns, no estan originades per lasupercel·la, es formen a la base de grans cúmuls o cumulunimbus. S'originen a les capes inferiors del sòl. No són molts forts però presenten un problema per la navegació.
Característiques:
Són grisestot i que amb la llum solar es veuen amb tons groguencs.
Són més prims que els tornados. Tenen de 1 a 2 kilòmetres de diàmetre.
Es formen a la tarda, quan el sol ja ha estat molt de temps sobre el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • catatumbas
  • el catatumbo
  • El catatumbo
  • El Catatumbo
  • catatumbo
  • las catatumbas
  • Catatumbo
  • Catatumbo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS