Caterina d'Aragó

Páginas: 2 (382 palabras) Publicado: 19 de octubre de 2014
Noble espanyola, reina d'Anglaterra (1509-1533)

Va néixer el 16 de desembre de 1485 a Toledo. Filla dels Reis Catòlics, va contreure matrimoni amb Artur,
hereu d'Enric VII d'Anglaterra (1501).Quan l'any 1502, el seu marit va morir, els interessos d'Estat van portar a negociar el matrimoni de la vídua amb el nou hereu, el príncep Enric, germà del difunt, encara que les noces es va posposarfins que el príncep de Gal·les es va convertir en Enric VIII (1509).

Van ser pares de Maria Tudor (1520), futura reina d'Anglaterra. En 1527 el rei, preocupat per la falta d'hereu home i enamoratd'Anna Bolena, va plantejar la sol·licitud del matrimoni amb la vídua del seu germà, però el papa es va negar a dissoldre-ho. La qüestió es va convertir en polèmica sobre la primacia papal i en ella vanparticipar intel·lectuals i teòlegs. Finalment, Enric es va divorciar de Caterina (1533), es va casar amb Anna Bolena, ja embarassada de la futura reina Isabel I, i l'església d'Anglaterra li vareconèixer com el seu cap suprem, separant-se de l'obediència a Roma (1534). Caterina va refusar el divorci i la nul·litat i va portar-ho davant la justícia anglesa, perdent i fou forçada a abandonar laCort.

Va ser separada de la seva filla, que fou declarada il·legítima, i van ser enviades a viure en castells allunyats i en condicions humils. Caterina va ser confinada al castell de Kimbolton, on vamorir el 7 de gener de 1536. Encara que mai no va renunciar al títol reial, va ser enterrada a l'abadia de Peterbourough amb un funeral propi de princesa vídua en comptes de reina, un funeral al qualno va assistir el rei, que no deixà que hi anés la filla d'ambdós, la princesa Maria d'Anglaterra.

Suport de Caterina d'Aragó

Catalina, no havia pogut tenir cap fill baró, i de les cinc fillesque va tenir, només una sobrevisqué, Maria Tudor. entre la popularitat que tenia en el poble, més pa protecció de Thomas Wolsey, va poder aguantar la situació en la que es trobava amb Enric, la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • caterine
  • caterina
  • Caterin talara
  • Servicios De Caterin
  • Trabajo Caterin
  • Maslow Caterina
  • CATERINA
  • caterine

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS