caterina

Páginas: 5 (1090 palabras) Publicado: 16 de diciembre de 2013
Resum:

Al 1948, deixen en la porta de un hospital una cistella amb una criatura dins. Per aquest hospital aquesta situació no li resulta estranya, ja que en els darrers temps s’hi han trobat molts cops amb la mateixa situació.

En l’Europa del segle XIII els hospitals s’hi feien càrrec de les criatures abandonades, cosa que bans no succeïa . A la ciutat de Barcelona a l’hospital de laSanta Creu, és on es feien càrrec de tots els infants que eren abandonats per què no podien ser atesos per les seves famílies. També a La Santa Creu s’hi feien càrrec de la resta d’adults amb mancances i malalties. El nou hospital situat al mig del raval ,era un lloc estratègic per aquells que volien deixar els infants sense ser vistos, els infants dels quals no se’n podien fer càrrec,. Al recollirun infant l’hospital sempre seguia una metodologia molt rigorosa, per si en algun moment la família hi anava a recollir-lo, cosa que no succeïa quasi mai. Pagar les despeses que havia causat l’infant era la única forma de recuperar-lo.

Caterina, la nostre nena, venia perfectament embolicada amb un munt de draps, trossos de llana i fins i tot duia un cosset, l’havien tapat amb molta cura. Dinsdel cistell on hi anava la Caterina hi havia una nota molt ben escrita, segurament per algú de l’església, ja que eren els que sabien llegir i escriure en aquella època o pot ser, escrita per un d’ells però redactada per un altre. En la nota hi havia escrit el nom de la Caterina i fins i tot i posava que havia rebut el baptisme, per altra banda hi havien altres notes on hi deia que la família se’nfaria càrrec de les despeses.
No podem entendre per què a la Caterina la van deixar amb tanta cura. Molts cops no només eren els factors de la pobresa per deixar abandonada una criatura, sinó que de vegades, les malalties dels pares o d’altres situacions, eren determinats per produir-se aquest acte.
Lo primer que se li fa a la Caterina, és registrar-la amb el seu nom i li posen també un segonnom Aulària, per què en aquell moment Caterina era un nom amb molt ús a Barcelona. També se li fa un registre de la roba i una copia dels papers que portava. Se li posa el nom de Caterina-Aulària per diferenciar-la de les altres . En aquest moment del text és fa un incís per parlar de que la Caterina ha estat escollida a l’atzar per què en aquell moment hi havien moltes altres que podien haver estatla protagonista d’aquesta història.

La nostra Caterina de ben petita va estar treta molt d’hora del hospital, però per altra banda va tornar molt ràpid, per causes que no sabem. La segona sortida del hospital va ser a Manresa on hi havia una dona que la alletava, fen aquest acte la família rebia una salari i de vegades rebien alguna peça de roba, als dos anys va ser retornada a l’hospital, ials quatre anys va tornar a ser enviada a fora on va ser nodrida a “mitja llet”. Una part dieta adulta i un altra part dieta infantil. Després torna ha ser enviada a l’hospital, on si queda custodiada per una dona a l’hospital.
Una dona que es feia càrrec dels infants fins que eren retornats a les famílies. Una dona què li ensenya a tenir cura d’ella mateixa, i li va dona de menjar per la sevarecuperació.
Les nenes de sis o set anys es posaven a treballar com a sirventes a cases de famílies més riques. Alguns casos demostren que podien exercir altres professions, com auxiliars de costura per exemple, però en canvi en tots el contractes constava que eren contractades per aprendre ofici.

La nostra Caterina va ser posada com a serventa, a casa de una viuda de un cirurgia barceloní,al acabar el contracte va ser contractada per un altra viuda, aquest cop la de un notari. Caterina ja tenia quinze anys i va ser contractada 5 anys, fins que arribés ala majoria de edat, els divuit anys. I així poder-se casar. Aquestes nenes treballaven tota l’infantessa, no tenien dies lliures, no sabien el que era divertir-se, només treballaven. Per altra banda les nenes sortides de l’hospici...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Caterin talara
  • Servicios De Caterin
  • Trabajo Caterin
  • Maslow Caterina
  • CATERINA
  • caterine
  • Caterina Albert i Paradís
  • Mercado Santa Caterina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS