Causes De La Guerra Civil Espanyola

Páginas: 4 (825 palabras) Publicado: 11 de abril de 2012
Les causes de la guerra civil espanyola:

Com que el bienni conservador no va donar gaire efecte, ja que dins de les dretes hi havia una gran discrepància, el que es va produir va ser unaantelació de les eleccions. Va guanyar el front popular, les esquerres, i les dretes al veure's amenaçades , el que van fer es originar un cop d'estat. Devant la polèmica que això va originar es van produirdos bàndols amb ideologies molt diferenciades.
Els sublevats es van apoderar dels organs del poder d'algunes ciutats i van constituir una junta d'alts càrrecs militars, amb la intenció de reestablirel ordre amb el front popular. El govern, va trigar en respodre-hi i, en dos dies, els sublevats s'havien fet forts a les canaries, al nord d'Àfrica , a Pamplona, Sevilla Castella i Lleó i una partd'Aragó. Devant aquesta situació tant extrema, el bàndol republicà es va revolucionar i radicalitzar i es va declarar la guerra civil a Espanya.

Causes del cop d'estat:

les tensións entre aquestsdos bàndols i les seves discrepàncies van desencadenar un clima de violència social, que va culminar, amb l'assasinat del diputat de dretes Calvo Sotelo. Aquesta situació va ser el pretext a partirdel qual les forces contràries de la republica van decidir que havia arribat el moment d'interrompre per les armes el procés reformista republicà.

Internacionalització del conflicte:

El FrontPopular espanyol va comptar amb el suport de França, Mèxic i la Unió de Repúbliques Socialistes Soviètiques (URSS). No obstant això, el temor del govern francès a crear una situació conflictiva en totel continent , ja que la situació 1936 era molt tensa a Europa , va frenar la seva ajuda i es va acollir la política de no intervenció . França, va tancar la seva frontera a l'entrada de materialbèl.lic destinat a qualsevol dels contrincants , amb el que en realitat va perjudicar notablement al govern republicà. Per la seva banda l'URSS, governada per Josif Stalin, després de comprovar la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Causes i conseqüències de la Guerra Civil Espanyola
  • Guerra Civil Espanyola a Catalunya
  • LA GUERRA CIVIL ESPANYOLA
  • Guerras civiles: causas y efectos
  • Causa Guerra Civil Española
  • causas de la guerra civil española
  • Causas de la guerra civil
  • Causas de la guerra civil española

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS