Causes Del Canvi Climàtic

Páginas: 3 (721 palabras) Publicado: 20 de septiembre de 2011
Causes del canvi climàtic

El descobriment d’energies fòssils com són el petroli, carbó i gas, provoquen canvis radicals en un molt curt període de temps en gran part del planeta.
L’explotaciód’aquest tipus d’energia, comporta una revolució industrial accelerant tot el procés. Augmenta la producció amb el conseqüent augment de l’explotació de recursos energètics.
El consum d’energia, comportauna millora de la qualitat de vida d’una part de l’ humanitat. Això es tradueix en un fort creixement de la població mundial en poc temps.
Aquest procés també provoca alteracions en l’equilibridemogràfic en el territori.
Onades migratoris del mon rural (agricultors i ramaders) cap a les grans metròpolis, provoquen que s’acceleri l’augment de població en aquestes grans ciutats. Més habitants esigual a més infraestructures, més serveis, més consum d’energia, més residus i més contaminació.
Cal destacar que actualment la meitat de la població mundial viu a les grans ciutats.
Tot aquestaugment de la població mundial, també a comportat importants modificacions en el sector primari.
A més població, més demanda d’aliments. Aquesta situació, s`ha apaivagat en certa manera per lamecanització del camp, l’ utilització massiva de pesticides, adobs, amb l’augment de les hectàrees conreades, l’ implantació de conreus de regadiu, l’ utilització de llavors manipulades genèticamentresistents a diverses plagues. D’aquesta manera s’ha augmentat la producció de cereals fins al punt de tenir excedents.
Cal remarcar, que molta d’aquesta producció es destina a la producció debiocombustibles.
El mateix passa en el sector ramader. La gran demanda de carn de la població ha provocat que l’industria càrnia accelerés tot el procés en detriment de la qualitat del producte. Aquestaacceleració ha estat possible gràcies a l’estabulació dels animals i a la modificació de la seva conducta alimentària amb l’ utilització de pinsos.
Tot això també ho podem extrapolar en el mon...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EL CANVI CLIMATIC
  • Canvi climatic
  • Canvi climàtic
  • el canvi climatic
  • El canvi climàtic
  • Canvi climàtic
  • Canvi climatic
  • Canvi climàtic

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS