Causes Dels Atemptats 11-S

Páginas: 5 (1240 palabras) Publicado: 1 de febrero de 2013
Introducció

En aquest treball, parlarem del que va passar fa11 anys, als Estats Units, on un matí tres avions es van estavellar contra les Torres Bessones, el Pentàgon i a la Pensilvània rural. I tractarem de trobar les raons per les quals va passar aquesta desgràcia, relacionant-ho amb el grup terrorista que ho va dur a terme, els seu cap i la relació política entre aquests països. A més,volem conèixer més d’aprop aquest fet i em intentat contactar am gen que realment i va ser present.





Hipòtesis

En aquest treball volem aprendre tot el que va passar a l’11 de Setembre de 2001, per què va passar, com i on va passar, quina relació hi havia entre els Estats Units i Ossama Bin Laden, i quins fets el van portar a cometre aquests atemptats.Que va passar? Quan? Com? On?


El matí del dimarts de l'onze de setembre de 2001, una sèrie de quatre atemptats suïcides coordinats per Al-Qaeda va atacar als Estats Units.
Dinou homes procedents de l'organització d'Al-Qaeda, entre els quals hi havia quatre pilots, van embarcar en quatre vols comercials de passatgers, en van prendre elcontrol i els van estavellar intencionadament en quatre punts diferents, provocant així 2.793 morts i 24 desapareguts.

Els dos primers avions van xocar contra les Torres Bessones, al centre de Nova York. Que van enfonsar-se en dues hores, provocant la mort dels treballadors dels edificis, dels passatgers i dels mateixos pilots.

El tercer avió va ser estampat al Pentàgon. D’aquest, no se’n vadonar pràcticament informació. Se li va restar importància, i es va intentar amagar aquest fet donant-li prioritat a l’atac dels dos primers avions contra les Torres Bessones.
Suposadament es va encobrir, per no posar en dubte la superioritat dels Estats Units com a primera potència mundial en armament.

Finalment, els segrestadors van canviar el rumb de l'últim vol cap a Washington, sense tenirun objectiu clar (La Casa Blanca, el Capitoli...). A la fi, es va estampar en un camp a prop de Shanksville, a la Pensilvània rural.













Com uns joves que semblen integrats en la societat europea van arribar a executar el major atemptat de la Història?







Com ha sorgit aquest grup terrorista? Qui va ser Bin Laden?

- Els orígens del grup Al- Qaeda es remunta enel Gihad Islàmic, és un grup armat islamista. És considerat terrorista per molts governs.
Aquesta organització va sorgir durant els anys setanta, format per components dels Germans Musulmans (moviment polític i religiós, fundat a Egipte i estès a altres països àrabs, amb l’objectiu d’establir un estat islàmic basat en la xaria*).
El seu principal objectiu és instaurar un Estat islàmic en el llocdel règim actual a Egipte, i atacar els interessos interessos nord-americans i israelians.


Els seus principals atemptats van dirigits a altes personalitats del govern, un exemple és l’assassinat del propi president Anwar el-Sadat, el 1981. Un altre exemple, el 1985 van realitzar un atemptat a Madrid. O el 1992 juntament amb una altra organització, van dur a terme una campanya d’atemptatscontra el govern.
Aquesta campanya va coincidir amb el relleu de poders d’una organització a una altra, que va acabar per fusionar-se i forma Al-Qaeda a l’Afganistan.



* És la llei canónica de l'islam que regula el conjunt d'activitats públiques i privades de tot fidel musulmà.




- Al-Qaeda és una organització sunnita* que es present o coneguda arreu del món. Al capdavant de tot i estàOssama Bin Laden, que era un multimilionari saudita que temps enrere es passejava per la casa blanca. Molts països la consideren una organització terrorista.


*Relatiu o pertanyent a la sunna o als sunnites. Sunna: Conjunt de de preceptes de Mahoma que té valor de norma per als creients.








Alguns del atemptats provocats per al-Qaeda:

• 26 de febrer de 1996, a Nova York....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 11-S
  • 11 S
  • La polémica en torno al 11-s
  • 11-s 2001
  • Atentados 11-s
  • 11 Filogenia Del S N
  • Consecuencias del 11-s
  • Conspiracion 11-S

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS