Causes guerra vietnam

Páginas: 2 (344 palabras) Publicado: 18 de noviembre de 2013
La causa principal que va desembocar en la Guerra de Vietnam va ser l'intent d'enderrocar al govern sud vietnamita dut a terme per les guerrilles comunistes (Vietcong, Front d'Alliberament Nacional,etc.) De Vietnam del Sud, recolzades per Vietnam del Nord, va desembocar en una guerra d'ambdós països.
Es va convertir aviat en un conflicte internacional quan Estats Units i altres quarantapaïsos més van donar suport al Vietnam del Sud, mentre que l'URSS i la República Popular Xina van subministrar municions a Vietnam del Nord i al Vietcong.
Altres causes principals van ser:
-Al 1950 elsEEUU van reconèixer oficialment el règim de Saigon.
-28 maig 1954 després de 55 dies de setge, Vietnam ocupa la base francesa de Dien Bé Phu del Nord.
- Harry S. Truman president dels Estats Unitsenvia un grup d'assessors militars per a ensenyar als vietnamites del sud a manejar l’armament americà.
- El 8 maig 1954 hi ha reunió entre delegats de Vietnam del Nord i Vietnam del Sud amb els deFrança, Gran Bretanya, l'URSS, Xina, Laos i Cambodja a Ginebra per a discutir el futur d'Indoxina.
- Conferència de Ginebra acords entre França i Vietnam: divisió temporal del país. Vietnam delNord: règim comunista. Vietnam del Sud: govern de Zangona
- 1956: s’estipula la celebració d'eleccions democràtiques per a reunificar el país.
- EUA i Vietnam del Sud no estan d’acord amb el que satractat a Ginebra
- 24 octubre 1954 president nord-americà Dwight Eisenhower ajuda econòmicament al Vietnam del Sud, i envia assessors militars per entrenar les tropes vietnamites.
- Els comunistes,des de Hanoi, tenien el ferm propòsit de reunificar el país, però el pacte de Ginebra comença a esquerdar-se.
- 1957: Comissió Internacional de Control denuncia les violacions de l'armistici comesestant per Vietnam del Nord com per Vietnam del Sud.
- 1957: Creació del Vietcong (Vietnam Vermell): moviment Guerriller independent que realitzava sabotatges contra les instal•lacions militars...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Causas de la Guerra de Vietnam
  • introduccion y causas de la guerra de vietnam
  • Causas y consecuencias de la guerra de vietnam
  • CAUSAS DE LA GUERRA DE VIETNAM Y EL
  • Causas de la guerra de vietnam
  • Guerra de vietnam
  • Guerra vietnam
  • LA GUERRA DE VIETNAM

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS