causes imperialisme

Páginas: 2 (469 palabras) Publicado: 7 de febrero de 2014
Activitats Unitat 5. La dominació europea del món (1870-1914) Les causes de l’ imperialisme
Nom:
Data:

1. Defineix els següents conceptes.
- Imperialisme: es un sistema el qual la cultura, lapolítica i l'economia del món s'organitzen en funciódel domini i control d'uns països sobre els altres.
- Política proteccionista: és el desenvolupament que té alguns països per poder protegir elsseus propis productes imposant limitacions a productes estrangers.
- Explosió blanca: va ser el gran creixement que hi ha va haver a Europa al segle XIX.
- Flux migratori: Van ser grans migracions,majoritariament transoceaniques, que es van produir com a consequencia del gran creixement demografic.
- Xovinisme: és el patriotisme exagerat implicat a França, considerant que allò propi del paísal qual pertany és el millor del món.
- Jingoisme: és l'expansió violenta sobre altres nacions, amb caràcter racista i considerava necessari l'imperialisme perquè "la millor raça del món" havia dedominar els pobles inferiors.
2. Enumera i explica les causes de l’ imperialisme europeu del segle XIX.
(causes esquemàtiques)
3. Digues els objectius que van cercar els europeus en termes econòmic.Establir mercats per donar així la sortida als excedents de la producció industrial, aconseguir matèries primeres i energètics més barates o que escassejaven a Europa, i finalment l’ utilització de màd'obra no qualificada a les colònies a un interès més elevat que a la metròpoli.

4. Quina era l’ajuda de transport que van tenir els colons europeus per així facilitar l’entrada i la sortida deproductes?
Es van construir infraestructures (ferrocarril, ports) amb la finalitat d'afavorir l'entrada i la sortida de productes.
5. Comenta el següent text.
" L'europeu que obre un atles el 1914mira amb orgull l'extensió del seu domini territorial . Aquest comprèn la quasi totalitat d'Àfrica i d' Oceania , la meitat d'Àsia i la quarta part d'Amèrica; estan amb Europa el 60 de les terres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Causes Imperialisme
  • Imperialism
  • Imperialisme
  • El Imperialisme
  • Imperialisme
  • IMPERIALISME
  • imperialisme
  • Imperialisme ecològic

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS