CAUSES

Páginas: 2 (382 palabras) Publicado: 3 de marzo de 2015
CAUSES:
Al començament de 1968, malgrat l'assignació de substancials partides pressupostàries per al Ministeri d'Educació, va sorgir una creixent inquietud entre els estudiants francesos, els quicriticaven la incapacitat de l'antiquat sistema universitari per donar sortida al món laboral a un nombre, cada vegada més elevat, de llicenciats. Al mateix temps, diversos grups inspirats per lesideologies anarquista, trotskista i maoista, van manifestar la seva oposició a la societat capitalista i al consumisme.
Estudiants de sociologia de la Universitat de Nanterre, propera a París, van anarparticularment actius i van proclamar que la universitat havia de convertir-se al centre de la revolució contra el capitalisme; la seva ocupació del campus va provocar la clausura de la universitat a lafi d'abril, per la qual cosa van decidir reunir-se en la Sorbona. En témer violents enfrontaments entre grups de dreta i esquerra, es va demanar la intervenció de la policia, violant així l'autonomiagovernativa de la universitat i la seva condició de lloc on pot exposar-se amb total llibertat qualsevol expressió. A conseqüència de tot això, els sindicats d'estudiants i professors van convocar unavaga general. Després d'una setmana en la qual les manifestacions estudiantils van ser durament reprimides per la policia, els sindicats obrers van convocar una vaga general pel 13 de maig. Noumilions de treballadors van respondre a aquesta crida.
La revolta de Maig del 68, com a tal, no va provocar canvis realment decisius en la societat francesa. La Universitat sí va canviar: els estudiants iel professorat progressista es van ensenyorir pràcticament d'ella, però després van ser perdent aquest poder a poc a poc. A les fàbriques, els treballadors van obtenir certes millores salarials i decondicions de treball, i els sindicats, un augment de la seva influència. L'Estat va millorar les prestacions socials, en la via del tan esmentat Estat de benestar. Però no oblidem que totes aquestes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Causas
  • Causas
  • CAUSAS
  • CAUS
  • Causas
  • CAUSA
  • CAUSAS
  • Causas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS