Cavall de vapor

Páginas: 2 (403 palabras) Publicado: 2 de febrero de 2014
El cavall de vapor, símbol CV, és una unitat de potència. Es defineix com la potència necessària per a elevar verticalment un pes de 75 kg-força (kilopondios) a la velocitat d'1 m/s. Aquesta unitates diu així perquè se suposava que era la potència que desenvolupa un cavall. No obstant això, un humà esportista d'elit pot arribar a desenvolupar potències de més d'1 CV en períodes molt curts. [citarequerida]

En països anglosaxons sol utilitzar-se l'Horse Power o cavall de potència. La relació entre ambdues unitats i les respectives relacions amb elW , unitat de potència del SistemaInternacional d'Unitats, són les quals s'indiquen:

1 CV = 736 W
1 HP = 745,6987158227022 W
1 HP = 1,0138 CV
1 CV = 0,9863 HP
Encara que el cavall de vapor no és una unitat del Sistema Internacional,encara s'usa més que el Watt (Watt), especialment en vehicles terrestres i motors elèctrics; no obstant això, en aquells països en els quals és legalment obligatori l'ús del SI, en els catàlegs devehicles apareix sempre la potència també en kW.
El cavall de vapor, CV, és una unitat de potència. Es defineix com la potència necessària per elevar verticalment un pes de 75 kiloponds a 1 metre de lacota zero en 1 segon. Aquesta unitat s'anomena així perquè se suposava que era la potència que desenvolupava un cavall. Tot i això, un esportista d'èlit pot arribar a desenvolupar potències d'1 CV enperíodes molt curts.
A països anglosaxons, s'acostuma a utilitzar el Horse Power o Cavall de potència, el qual freqüentment s'anomena "Cavall de força" introduint un error de concepte. La seva magnitudés similar al CV, però no exactament equivalent. El Horse Power, HP, es defineix com la potència necessària per elevar verticalment a la velocitat d'1 peu/minut una massa de 33.000 lliures.

Larelació entre les dues unitats i les respectives relacions amb el watt (W), unitat de potència del Sistema Internacional d'Unitats, són les següents:
1 CV = 735,49875 W. A França s'adopta 735,5 W
1...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Les Cendres Del Cavaller
  • Les cendres del cavaller
  • Evolució Cavall
  • Vapor
  • Vapor
  • vapores
  • Vapor
  • VAPOR

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS