Ccongreso de viena

Páginas: 2 (393 palabras) Publicado: 8 de enero de 2012
Congrés de Viena (1815)

Aquest comprèn un espai geogràfic a finals de la Revolució Francesa, que va fer Napoleó Bonaparte per posar fi al Directori i inaugurar el Consolat( 1799-1804).
El temaen el que ens basem és la creació del Congrés de Viena, amb l’objectiu de restaurar l’absolutisme que generà Napoleó durant la seva estància com a emperador.
El mapa facilita una bona informació jaque ens transmet com succeí l’ unificació, la restauració durant aquesta època. Utilitza signes per indicar com es remodelà finalment el mapa europeu, també s’utilitzen línies continues per saber quinpaís es quedà cada gran potència( G. Bretanya, Àustria i Rússia).

Al mapa més antic observem com estava dividit el mapa europeu, veiem que hi ha bastant homogeneïtat dels països.

Al segon mapa,canvien les coses, es representa la unió de diversos països amb les grans potències com per exemple Polònia a Rússia fent que aquests imperis siguin més forts. Al 1795 la burgesia més conservadoraagafà el control de la Rev. I elaborà una nova constitució que atorgava el poder al Directori però Napoleó d’una un cop d’estat posant fi a aquest Directori. Quan Napoleó aconseguí la Revolució evitantl’absolutisme va permetre el retorn dels exiliats i restablí la pau am l’Església. Bonaparte creà als prefectes i promulgà un codi civil. Era tant fort que es va fer coronar Emperador.
Napoleó va sercapaç de derrotar a monarques absoluts que s’havien aliat contra França Revolucionaria. Les seves tropes conqueriren gran part d’Europa excepte G. Bretanya. A aquests països s’imposaren unes ideesrevolucionaries (supressió de dret senyorial, llibertat, igualtat..Però això no va anar com Napoleó volia ja que Napoleó l’únic que volia era afavorir els interessos materials a França que desencadenàsentiments nacionals del poble contra l’emperador. I finalment al 1814 Bonaparte va ser vençut i derrotat a Waterloo (Bèlgica).

Al tercer mapa observem com les grans potències s’aliaren per a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Viena
  • lo que viene
  • viena
  • Vienas
  • lo que viene
  • Y Lo Que Viene
  • viena
  • Convención de viena

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS