CCOO

Páginas: 4 (882 palabras) Publicado: 4 de marzo de 2015
Museu d’Història de Catalunya















Índex


1- Introducció

2- CCOO a l’època del franquisme
3- CCOO a l’època de la transició
4- Època d’Alfons XIII
5- Època de la 2ª República i la GuerraCivil
6- Època del Franquisme
7- Anàlisi d’una font














1- Introducció:

Comissions obreres(CCOO), és un sindicat que va ser creat per comunistes amb un ideal de supressió del Capitalisme ide construcció de una societat socialista democràtica.
Està vinculat al partit comunista d’Espanya.



2- CCOO a l’època del franquisme:
Als anys 60 comencen a organitzar-se les primeres comissionsobreres a Astúries, Catalunya, Madrid i les províncies basques de Guipúscoa i Biscaia, impulsades pel partit comunista d’Espanya, el PSUC, moviments cristians obrers, Carlins i col·lectius d’Esquerres;tot aquest moviment va ser en oposició al règim franquista
Una de les majors influències per a la creació de CCOO va ser Marcelino Camacho, al 1957 torna a Espanya per exercir la seva professiód'obrer metal·lúrgic a Perkins Hispania. És elegit representant dels treballadors de la seva empresa i és un dels impulsors de Comissions Obreres (CCOO), sindicat de classe (il·legal) i d'inspiraciócomunista infiltrat en els sindicats verticals del règim franquista. Per les seves activitats sindicals i polítiques és empresonat el 1967, passant nou anys a la presó de Carabanchel.
L'any 1966 lesComissions Obreres van aprovar el document titulat "Davant el futur del sindicalisme". En ell es definien com un moviment unitari de la classe treballadora, de caràcter sociopolític i advocaven per uncongrés sindical constituent que donés pas a un sindicat unitari. També plantejava la combinació de reivindicacions sociolaborals i democràtiques:




3- CCOO en la transició:

Duran 1976 i 1977, lesComissions Obreres es constitueixen en confederació sindical legal i Marcelino Camacho és elegit secretari general.
A les portes de la transició a la democràcia, el sindicalisme apareixia com una força...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • CCOO
  • TEORIAS CCO
  • Ccoa Cola
  • CCOO
  • ccoes
  • ccoo
  • ART CULO CCO TIMONERA
  • TORRE DE CONTROL CCO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS