celda 211

Páginas: 3 (718 palabras) Publicado: 30 de abril de 2014
L’any 2009 s’estrena aquesta pel·lícula carcerària basada en la novel·la homònima de l’escriptor Francisco Pérez Gandul. Rep 8 premis Goya entre ells el de millor pel·lícula.
Amb poques escenesexteriors, la pel·lícula va ser rodada a l’antiga i abandonada presó de Zamora evidenciant les condicions en les que vivien els presos reals d’aquella institució.



QÜESTIONS

1. Escriu la Sinopside la pel·lícula.

La pel·lícula comença quan Juan Oliver, el protagonista, entra a la presó on l’endemà començarà a treballar, per tal de conèixer el funcionament del centre.
Aleshores algú tiraun maó i el fereixen, així que els funcionaris que l’acompanyen el porten a la cel·la 211, en aquell moment buida, per poder-lo atendre. Però aleshores, els presos comencen a sortir de les sevescel·les i s’enduen als funcionaris, deixant a Juan tancat a la 211. Quan es calma la situació, un dels presos porta a Juan davant de Malamadre, que és el que dirigeix l’amotinament. Aleshores Juan els hidiu que és el nou inquilí de la cel·la 211. Desprès d’humiliar-lo, el creuen, ja que gràcies al seu enginy,aconsegueixen progressos positius en la negociació amb els guàrdies. A partir d’aquest moment,Malamadre el converteix en la seva ma dreta.

D’altra banda, a la presó hi ha tres etarres, i aquests es converteixen en la moneda de canvi dels presos, ja que si els funcionaris no responen a lesseves peticions, els assassinaran. Juan hi intervé, dient que demostrin d’alguna manera que encara són vius, però que els poden matar en qualsevol moment. Així doncs, li tallen una orella a und’ells.

Quan se sap la notícia de l’amotinament a la presó de Zamora, la dona de Juan, Elena, que està embarassada, va allà per veure si el seu marit surt sà i estalvi, però els policies comencen a pegar ala gent i ella mor. Quan Juan se n’assabenta, exigeix que el responsable de la mort de la seva dona compareixi davant d’ell. Els presos, per venjar la mort de la dona de Juan, comencen a pegar a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • celda 211
  • Celda 211
  • Celda 211
  • Celda 211
  • Analisis pelicula celda 211
  • Analisis De La Pelicula Celda 211
  • Sinopsis Celda 211
  • Analisis pelicula celda 211

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS