Celia Atiénzar 4 A Dinosaurios

Páginas: 9 (2224 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2015
Els dinosauresCelia Atiénzar Aguilera 4ºA
Índex
-Morfologia.
-Taxonomia.
-Història natural.
-Paleobiologia.
- Plomes i l'origen dels ocells-Extinció.
-Història del descobriment.
-Aspectes culturals.
-Concepcions religioses.
-Comentari personal.
-Bibliografia.
MorfologiaEls dinosaures són descrits com a rèptils arcosaures terrestres amb les potes mantingudes erectes sota el cos, queexistiren des del Triàsic superior fins al Cretaci superior. Molts animals prehistòrics són popularment considerats dinosaures, com ara els ictiosaures, mosasaures, plesiosaures, pterosaures o Dimetrodon, però no se'ls classifica científicament com a tals. Els rèptils marins com els ictiosaures, mosasaures i plesiosaures no eren ni terrestres ni arcosaures; els pterosaures eren arcosaures però noterrestres i Dimetrodon era un animal del Permià més proper als mamífers. Els dinosaures foren els vertebrats terrestres dominants del Mesozoic, especialment el Juràssic i el Cretaci. Els altres grups d'animals quedaren limitats en mida i en nínxols; els mamífers, per exemple, rarament sobrepassaven la mida d'un gat, i eren generalment carnívors de la mida de rosegadors que caçaven presespetites. Una excepció notable és Repenomamus giganticus, un triconodont que pesava entre dotze i catorze quilograms i que se sap que es menjava petits dinosaures com ara cries de psitacosaure.
Els dinosaures es movien erectes de manera similar a la majoria de mamífers moderns, però diferent a la majoria d'altres rèptils, que tenen les potes plegades a cada banda. La seva postura es devia aldesenvolupament d'un recés enfocat vers el lateral a la pelvis (normalment una ranura oberta), i el corresponent cap del fèmur enfocat vers l'interior. La seva postura erecta permetia als dinosaures respirar amb facilitat mentre es movien, permetent nivells de resistència i d'activitat físiques que superaven els dels rèptils amb "potes plegades". Les potes erectes probablement també contribuïren a l'evolucióde dinosaures de grans dimensions reduint l'estrès de flexió a les potes. Alguns arcosaures no dinosaurians, com ara els rauisucs, també tenien membres erectes, però ho aconseguien per mitjà d'una configuració de "pilar erecte" de l'articulació del maluc, en què en lloc de tenir una projecció del fèmur que s'insertava en una ranura del maluc, l'os ili estava girat per formar una base superjacent.TaxonomiaEn la taxonomia filogenètica, els dinosaures són definits generalment com a tots els descendents de l'avantpassat comú més recent de Triceratops i els ocells moderns.[22] També s'ha suggerit que Dinosauria sigui definit com a tots els descendents de l'avantpassat comú més recent del megalosaure i d'Iguanodon, que foren dos dels tres gèneres citats per Richard Owen quan descrigué elsdinosaures.[23] Ambdues definicions resulten en el reconeixement com a dinosaures del mateix conjunt d'animals, incloent-hi els teròpodes (majoritàriament carnívors bípedes), sauropodomorfs (majoritàriament grans quadrúpedes herbívors), estegosaures (herbívors quadrúpedes amb plaques), ceratops (quadrúpedes herbívors amb banyes i crestes), i ornitòpodes (herbívors bípedes o quadrúpedes, incloent-hiels hadrosaures). Aquestes definicions estan escrites per correspondre's amb els conceptes científics de dinosaures anteriors a l'ús modern de la filogènia. Aquesta continuïtat de significat intenta evitar la confusió quant al que vol dir el terme "dinosaure".
Des del punt de vista cladístic, els ocells són dinosaures, però en la parla vulgar, el terme "dinosaure" no els inclou. A més,referir-se als ocells que no són dinosaures com a "dinosaures no aviaris" és maldestre. Per qüestions de claredat, aquest article utilitza "dinosaure" com a sinònim de "dinosaure no aviari". El terme "dinosaure no aviari" serà utilitzat per emfatitzar el que sigui necessari. També és tècnicament correcte referir-se als dinosaures com un grup distint en el sistema de classificació linneana, més antic, que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Celia
  • Celia
  • celia
  • Dinosaurios
  • Dinosaurios
  • Los Dinosaurios
  • Los dinosaurios
  • Dinosaurios

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS