Celula Madre

Páginas: 2 (429 palabras) Publicado: 3 de mayo de 2015
Ciències pel Món Contemporani
CÈL·LULES MARE EMBRIONÀRIES
1. Quina diferència hi ha entre les cèl·lules mare embrionàries i les cèl·lules mare adultes?
Les cèl·lules mare embrionàries es treuen d’unòvul quan ha estat fecundat i ha cobrat “vida”, un embrió. Al implantar-se en el cos d’una altra persona, no solen funcionar. Generalment provoquen rebuig i el propi cos intenta eliminar-les, a més,solen crear tumors en la zona. Poden produir qualsevol tipus de cèl·lula necessària en l’organisme (totipotents). En canvi, les cèl·lules mare adultes que generalment es treuen del moll de l’os en lamedul·la o del greix, sol poden produir certes cèl·lules (multipotents) com les vermelles o les blanques, però no nerviosa o muscular ja que les adultes ja estan diferenciades dins del propi cos. A lavegada, al ser nostres, no provoquen rebuig ni tampoc tumors o altres efectes adversos coneguts.
2. Quines substàncies són necessàries perquè un cultiu de cèl·lules mare embrionàries esdevingui uncultiu de, per exemple, teixit epitelial? Quins efectes moleculars provoquen sobre les cèl·lules?
No està clar com funcionen exactament les cèl·lules mare. Poden diferenciar-se i convertir-se en lescèl·lules que les envolten (una cèl·lula mare que es col·loca al cor pot transformar-se en una altra cèl·lula cardíaca), a través de substàncies químiques que indueixen a les altres cèl·lules a variarl’expressió dels gens, produint unes proteïnes o unes altres i convertint-se en cèl·lules cardíaques, epitelials, etc.; poden alliberar hormones que ajuden a que el teixit que les envolta funcioni de maneramés eficient; o poden despertar les cèl·lules mare inactives en el teixit.
3. Quins són els arguments bioètics que fan servir les persones que qüestionen l’ús de cèl·lules mare embrionàries per al’obtenció de teixits?
L'ús de les cèl·lules mare embrionàries amb les tècniques convencionals suposa la mort d'embrions, per la qual cosa això suposa un problema ètic important que ha fet que es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • CELULAS MADRE
  • Celulas Madre
  • Celulas Madres
  • Celulas madre
  • células madre
  • Célula madre
  • Las células madre.
  • Celulas madre

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS