Celula

Páginas: 3 (543 palabras) Publicado: 22 de enero de 2013
CICLE CEL·LULAR

http://ca.wikipedia.org/wiki/Cicle_cel%C2%B7lular

El cicle cel·lular és el procés que segueix tota cèl·lula especialment en relació als seus processos de divisió i proliferació,així com els punts de control de pas a cada fase del cicle.

Entre una divisió i la següent, la cèl·lula travessa una sèrie d'etapes que formen el seu cicle cel·lular. Tradicionalment es distingiaentre un període de repòs o interfase, i un període de divisió cel·lular.

La interfase és en realitat un període de gran activitat cel·lular. La majoria del components cel·lulars es formencontínuament durant la interfase a excepció del DNA.
Així doncs, la interfase està composta per fases G1, S i G2, i normalment representa el 90% del total del cicle cel·lular.


Fases del cicle cel·lularFase G1 (G = gap, en anglès separació)

És una fase de creixement que s'inicia immediatament després de la divisió cel·lular. És una etapa d'intensa activitat metabòlica on els gens estranscriuen i es tradueixen per sintetitzar les proteïnes necessàries per al creixement cel·lular. Durant aquesta fase la cèl·lula duplica la seva mida i augmenta la quantitat d’orgànuls, enzims id’altres molècules.


Fase S (S = síntesi)

Quan la cèl·lula assoleix unes determinades dimensions, s'ha de preparar per a la seva divisió; per això duplica prèviament el seu contingut genètic (DNA)mitjançant el procés de replicació amb la finalitat que cada cèl·lula filla contingui una còpia idèntica del genoma (conjunt de DNA de la cèl·lula). Aquesta és una fase de síntesi i replicació del DNA ide les proteïnes associades i finalitza quan el contingut del DNA del nucli s'ha duplicat.


Fase G2 (G = gap, en anglès separació)

En aquesta etapa , preparatòria per a la mitosi , estranscriuen i es tradueixen certs gens responsables de l'aparició de les proteïnes necessàries per a la divisió cel·lular. Entre d’altres les que formaran estructures necessàries per la correcta separació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Celulas
  • Celula
  • Celulas
  • La Celula
  • Celula
  • La celula
  • La celula
  • Celula

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS