Celules Mare

Páginas: 5 (1013 palabras) Publicado: 31 de mayo de 2012
Tipus de cèl·lules mare
· Les cèl·lules mare Totipotents: poden créixer i formar un organisme complet, tant els components embrionaris com els extraembrionaris. És a dir, poden formar tots els tipus cel·lulars.
· Les cèl·lules mare Pluripotents: no poden formar un organisme complert, però si qualsevol altre tipus de cèl·lula corresponents als tres llinatges embrionaris, així com el germinal iel sac “ viteline”.Podem per tant, formar llinatges cel·lulars.
· Les cèl·lules multipotents: son aquelles que només poden generar cèl·lules de la seva mateixa capa o llinatge d’origen embrionari(cèl·lula de la medul·la òssia.)
· Les cèl·lules mare unipotents: poden formar únicament un tipus de cèl·lula en particular.

Cèl·lules mare del cordó umbilical.
Són cèl·lules mare adultes, en elmoment de la seva extracció ni el nen ni la mare pateixen, i guardar-les no suposa cap dilema ètic.
N’hi ha de dos tipus:
· Cèl·lules mare de la sang del cordó umbilical.
Formen el sistema immune i sanguini (glòbuls blancs, vermells i plaquetes)
· Cèl·lules mare del teixit del cordó umbilical.
El teixit que hi ha entre la pell i els vasos sanguinis, es ric en cèl·lules Meseuquimals.
Tenen lacapacitat de generar òrgans o teixits: os, cartílag, grassa, fetge, neurones, pàncreas, múscul.

Cèl·lules mare en cada òrgan
Fins fa poc es pensava que les cèl·lules mare eren molt infreqüents en teixits humans adults, però es possible que en cada òrgan hi hagin cèl·lules mare especifiques per cada un dels teixits que el componen. Tenen la possibilitat de regenerar aquell teixit en el qual hihagi un problema, i de fer un autotrasplantació, el qual no provoca rebuig ni tumor.

Reproducció cèl·lules.
La reproducció cel·lular dóna lloc a noves cèl·lules. Hi ha organismes unicel·lulars i pluricel·lulars, aquests darrers formen part dels diversos teixits que tenen la funció de substituir a una cèl·lula morta o ajudar-la a créixer. Per a la reproducció cel·lular es necessiten dosprocessos: Divisió del nucli cel·lular i divisió de citoplasma. Depenent dels diferents tipus de cèl·lules es pot diferenciar dues classes de reproduccions: Mitosi: és la que se produeix a tots els organismes excepte els sexuals. La mitosi és un procés de divisió cel·lular en la qual les dues cèl·lules resultants obtenen exactament la mateixa informaciógenètica de la cèl·lula progenitora. Meiosi: es reprodueix en les cèl·lules sexuals. Quan es produeix la fecundació s'uneixen els cromosomes paterns amb els materns.

Clonació
La clonació és el fet de transferir un nucli d'una cèl·lula somàtica d'un pacient a la cèl·lula sense nucli d'un donador d'òvuls. Aquesta transferència actuarà com unòvul fecundat i començarà amb el procés de divisió de la cèl·lula. Això òbviament portarà problemes en la societat perquè molta gent pensa que no esta ben vist. Pot portar problemes genètics lloc al fet que en les mitocondris es troba el *DNA d'un altre individu. S'han fet moltes investigacions amb la clonació.
Clonació terapèutica
La clonació terapèutica sí està legalitzada actualment, ja que téfinalitats mèdiques, el tractament de malalties. Aquest tipus de clonació consisteix a fusionar el nucli d'una cèl·lula adulta i un ovòcit *enucleat per crear un embrió a partir del que s’aïllen cèl·lules mare embrionàries compatibles amb el futur receptor del teixit. Les cèl·lules mare s’aïllen de la massa cel·lular interna de l'embrió clonat una vegada aconseguit l'estat de*blastocisto*. Aquestes cèl·lules mare posseeixen la mateixa dotació genètica que el pacient del que es va prendre la cèl·lula adulta, per la qual cosa expressarà la seva mateixa dotació de manera que podrem evitar una reacció immunològica de rebot en trasplantar-li el teixit obtingut a partir. Una vegada que s'han extret les cèl·lules mare de la massa cel·lular interna, es destrueix l'embrió...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • biologia celular emergentes del mar
  • Celules Mare
  • el mare mare
  • mare mare
  • El Mare Mare
  • El mar y yo
  • Mareas
  • El mar

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS