Central Eòlica

Páginas: 15 (3518 palabras) Publicado: 5 de enero de 2015
Les Centrals Eòliques


Índex
1. L’energia eòlica
2. Com es produeix?
3. Avantatges i desavantatges de l’energia eòlica
4. Què són les centrals eòliques?
5. Característiques del lloc on estan les centrals eòliques
6. Classificació dels parcs eòlics
7. Els parcs eòlics catalans
8. Parts de les centrals eòliques
9. Tipus d’aeroturbines
10. Parts d’una aeroturbina
11. Parts delsaerogeneradors
12. Tipus d’aerogeneradors
13. Xifres i càlculs
14. Conclusions
15. Webgrafia
















1. L’energia eòlica
L’energia eòlica és l'energia obtinguda a partir del vent, és a dir, l'energia cinètica generada pels corrents d'aire, i que és convertida en altres formes útils d'energia per a les activitats humanes.
Actualment, l'energia eòlica és utilitzadaprincipalment per a produir electricitat mitjançant els aerogeneradors de les centrals eòliques, connectats a les grans xarxes de distribució d'energia elèctrica.
2. Com es produeix?
L'energia eòlica està relacionada amb el moviment de les masses d'aire que es desplacen des de les àrees on hi ha una alta pressió atmosfèrica cap a les àrees de baixa pressió, amb velocitats proporcionals al desnivell depressió que hi ha entre les dues àrees.
Els vents són generats a causa de l'escalfament desigual de la superfície terrestre per part de la radiació solar. És a dir, que de dia, les masses d'aire sobre els oceans, els mars i els llacs no s’escalfen tant que les masses d’aire situades sobre els continents.
L’aire situat en els continents, al ser més calent, s’expandeix i s’eleva. En canvi l'airemés fred i més pesat que prové de les grans masses d’aigua es posa en moviment per ocupar el lloc deixat per l'aire calent.
Per tant, podem afirmar que l’energia eòlica, com moltes altres energies, és produïda indirectament pel sol i les seves radiacions.
3. Avantatges i desavantatges de l’energia eòlica
Els avantatges d’utilitzar l’energia eòlica són molts i molt variats. Per exemple:
És untipus d'energia renovable.
És una energia neta, ja que no produeix emissions atmosfèriques ni residus contaminants.
No requereix una combustió que produeixi diòxid de carboni (C02), cosa que no contribueix a l'increment de l'efecte hivernacle ni al canvi climàtic.
Pot instal·lar-se en espais no aptes per altres finalitats, com per exemple a zones desèrtiques, pròximes a la costa o a vessantsàrides i massa verticals per a ser cultivables.
Pot conviure amb altres usos del sòl, per exemple prats per a ús ramader o cultius baixos com el blat, blat de moro, patates, remolatxa, etc.
Crea un elevat nombre de llocs de treball a les plantes de fabricació i muntatge i a les zones d'instal·lació.
La instal·lació d’un parc eòlic és ràpida, entre 6 mesos i un any.
La seva utilització, combinadaamb altres tipus d'energia, generalment la solar, permet l'autoalimentació d’habitatges, acabant així amb la necessitat de connectar-se a xarxes de subministrament.
Hi ha la possibilitat de construir parcs eòlics al mar, on el vent és més fort, més constant i l'impacte social és menor, encara que augmentin els costos d'instal·lació i manteniment.
Tot i els nombrosos avantatges de l’energiaeòlica, hi ha uns quants inconvenients a tenir en compte:
Com que no sabem del cert si el vent no deixarà mai de bufar, o si ho farà sempre a la intensitat que necessitem, l'energia eòlica no pot ser utilitzada com a única font d'energia elèctrica. Per tant, per resoldre les caigudes en la producció d'energia eòlica, és indispensable un suport de les energies convencionals (que no sempre són lesmillors o les menys contaminants). Quan dic caigudes em refereixo a aquells dies en els quals no bufa tant el vent i la producció d’energia eòlica cau.
Relacionat amb el punt anterior, un dels grans inconvenients d'aquest tipus de generació és la dificultat de preveure quan es deixarà de produir electricitat a partir del vent. Els últims avenços en previsió del vent han millorat moltíssim la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • CENTRAL EOLICA
  • Centrales Eolicas
  • Centrales Eolicas
  • Centrales eolicas
  • Central Eolica
  • CENTRAL EOLICA
  • Partes de una central eolica
  • CENTRAL GENERADORA EOLICA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS