Central hidroelectrica

Páginas: 3 (579 palabras) Publicado: 7 de mayo de 2013

.Ciencies per al mon contemporani .



1. Com s'obte l'energia nuclear de fusio ? La fusió nuclear és una reacció en la qual dos nuclis d'àtoms, en general l'hidrogen i els seus isòtops,s'uneixen per formar un altre nucli més pesat o de major mida; en general Deuteri i Heli per formar Triti.
Aquest neutró separat del nucli (radiació) produirà una enorme quantitat d’energia. Perefectuar les reaccions de fusió nuclear necessitem:
Temperatura molt elevada: per separar els electrons del nucli.
Confinament: per mantenir la temperatura del plasma.
Densitat del plasma: no ha de serni molt alta ni molt baixa.
Fusió nuclear per confinament inercial: consisteix en crear una esfera mitjanament densa.


2. Quines 3 energies parla el video que seran les del futur ? Explica perquè?2. Energia solar, l'energia eòlica i l'energia de fusió nuclear / Perquè aquestes tres son les energies renovables i les mes eficients per al nostre futur son rapides d'obtenir i comporten bonbenefici i en un futur pròxim seran rentables econòmicament 

3. Què es el ITER? On es troba? Quines paisos participen en aquest projecte ? L'ITER és un projecte de gran complexitat ideat, perdemostrar la factibilitat científica i tecnològica de la fusió nuclear. L'ITER, que s'està construint a Cadarache (França) és el tercer projecte més car de la història. Participen la Unió Soviètica, elsEstats Units , Europa (a través d'EURATOM) i Japó. L'ITER compta amb l'auspici de la IAEA, així com una forma de compartir les despeses del projecte.






4. Fes una recerca d'informació sobreL'ITER. En quina situacio es troba actualment aquest projecte . El projecte ITER va ser impulsat al 1985 pel govern rus de Gorbaxov, i en un principi va tenir la col·laboració dels Estats Units queposteriorment el van abandonar. L'elevat cost del projecte va permetre la incorporació de Xina i el retorn posterior dels EE.UU. , al 2002. Actualment formen part del projecte Japó, la Unió Europea,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Central Hidroelectrica
  • Central Hidroelectrica
  • Centrales Hidroelectricas
  • Central Hidroelectrica
  • Centrales Hidroeléctricas
  • Centrales hidroelectricas
  • central hidroelectrica
  • Central hidroelectrica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS