CENTRALS HIDROEL CTRIQUES

Páginas: 3 (591 palabras) Publicado: 18 de abril de 2015
 CENTRALS HIDROELÈCTRIQUES

En una central hidroelèctrica s'utilitza energia hidràulica per a la generació d'energia elèctrica. Són el resultat actual del'evolució dels antics molins que aprofitaven el corrent dels rius per moure una roda.

L'aigua en la seva caiguda entre dos nivells de la llera es fa passar per una turbina hidràulica la qual transmetl'energia a un generador on es transforma en energia elèctrica.

Desviament de la llera d'aigua:
El principi fonamental per aprofitar l'aigua dels rius es basa en el fet que la velocitat del fluxd'aquests és bàsicament constant al llarg de la seva llera, el qual sempre és descendent. L'energia potencial és invertida en les anomenades pèrdues, és a dir, l'energia potencial es "perd" a vèncer lesforces de fricció amb el terra, en forma remolins, etc .. Llavors aquesta energia potencial podria ser aprofitada si es poden evitar les trucades pèrdues i fer passar l'aigua a través d'una turbina.Intercepció del corrent de l'aigua:
Aquest mètode consisteix en la construcció d'una represa o embassament d'aiguaque retingui la llera d'aigua causant un augment del nivell del riu en la seva part anterior a la presa d'aigua, el qual podria eventualment convertir-se en un embassament. El dic estableix un correntd'aigua no uniforme i modifica la forma de la superfície d'aigua lliure del riu abans i després d'aquest, que prenen forma de les anomenades corbes de recés. L'establiment de les corbes de recésdeterminen un nou salt geodesic
aprofitable d'aigua.

TIPUS DE CENTRALS HIDROELÈCTRIQUES:

Segons la seva concepció arquitectònica:
·Centrals a l'aire lliure, al peu de la presa, o relativamentallunyades d'aquesta. Estan connectades per mitjà d'una canonada en pressió.

·Centrals en caverna, generalment connectades a l'embassament per mitjà de túnels, canonades en pressió, o per la combinació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Centrals de fusió
  • Hidroele Ctricas
  • Centrals Nuclears
  • Hidroel Ctrica
  • centrals nuclears
  • HIDROEL CTRICA
  • Centrals hidroelectricas
  • Centrals Nuclears

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS