Centrals Nuclears De Catalunya

Páginas: 2 (340 palabras) Publicado: 15 de octubre de 2015

Vandellòs

El complex nuclear de Vandellòs és una central nuclear que constava inicialment de dos reactors nuclears de tipus PWR: Vandellòs I(1967) i Vandellòs II (1981), i que està situat a lapoblació de Vandellòs (Baix Camp). El reactor Vandellòs I va ser tancat el 1989 per fuites de radioactivitat i es troba en procés de desmantellament actualment.

És la única central nucleara Catalunya situada al municipi de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. Com està al costat del mar, es va construir sobre una plataforma de vint-i-un metres d'alçada per a protegir-la d'una eventual pujada d'aigua,tot i que és improbable, per qualsevol causa. Està dissenyada per a suportar àmpliament un terratrèmol major als ocorreguts(més de 9'3 a l'escala Richter)



Ascó

La central nuclear d'Ascó ésuna central nuclear de segona generació situada a Ascó, Ribera d'Ebre, que té dos reactors nuclears: Ascó I i Ascó II. El primer reactor va començar a operar el desembre de 1984 i el segon el març de 1986.Són reactors tèrmics d'aigua a pressió. El seu sistema de refrigeració consta de torres naturals i forçades.

Gestió
La central nuclear d'Ascó, igual que la de Vandellòs, està gestionada perl'Associació Nuclear Ascó-Vandellós, que està participada per Endesa  i Iberdrola.
El reactor I de la central d'Ascó està gestionat al 100% per Endesa, i el II en un 85% per Endesa i un 15% per Iberdrola.Incidents
El dia 5 d'abril de 2008 el Consell de Seguretat Nuclear va informar d'un incident succeït a la central nuclear d'Ascó. El CSN va decidir elevar l'incident a nivell 2 el dia 14 d'abril perinadequat control del material radioactiu i per proporcionar informació incompleta i deficient a l'organisme regulador.
El dia 22 d'abril s'havien realitzat 900 mesures de treballadors, i es va preveure lavigilància sobre un total de 1.550 en total, constatant en tots els casos mesurats l'absència de contaminació radioactiva.
El maig del 2009 es va fer pública la imposició d'una multa de més de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Centrals Nuclears
  • centrals nuclears
  • Centrals Nuclears
  • Tecnologia centrals nuclears
  • Centrals Elèctriques de Catalunya
  • Centrals Nuclears
  • Las centrals nuclears
  • Seguretat de les centrals nuclears

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS