Centrals Nuclears

Páginas: 4 (784 palabras) Publicado: 4 de junio de 2012
-Central tèrmica solar

Fa ja diverses setmanes, vam veure un vídeo referent a una central tèrmica solar. Consistia en la obtenció d’energia a través de l’energia solar. Després de veure aquestvídeos hem pogut afirmar els diferents enunciats.
Una central tèrmica solar es una instal·lació industrial en la que a partir de l’augment de temperatura d’un fluid a través de la radiació solar esprodueix la potencia necessària per moure un alternador per generar energia elèctrica.
Aquesta central es molt bona per l’obtenció d’energia, ja que l’energia que s’utilitza és energia pura, és adir, energia de la naturalesa. No és artificial.
Aquesta central però, té uns inconvenients. Es necessària una concentració de radiació solar elevada perquè pugi arribar a temperatures elevades, de300 ºC fins a 1000 ºC, per poder obtenir així un rendiment acceptable. La concentració i captació dels raig solar es fa a partir de miralls amb orientació automàtica que apuntaran a una torrecentral ( com hem pogut veure al vídeo) on el fluid augmentarà de temperatura.

Aquí trobem un esquema de com seria el seu funcionament:

Actualment, en moltes cases individuals, estan col·locantplaques solars per tal de aconseguir energia. Aquestes plaques construeixen tota l’energia de la casa, tan la dels interruptors, com la de la caldera. Si és una segona residència, penso que està moltbé, però si hem de viure tot l’any penso que seria una mica estressant als mesos d’hivern i de tardor, ja que el sol gairebé surt en aquestes estacions.
Aquí trobem un esquema del seu funcionament:Des del meu punt de vista penso que una central tèrmica solar, té molt de treball i potser no és del tot rendible, ja que si no hi ha prou energia solar, és a dir, raig de sol, no hi haurà prouobtenció d’energia. A més, hi trobo un altre inconvenient. Aquesta central no es podrà instal·lar en llocs on no toqui gaire el sol, perquè si no el rendiment serà nefast. Per una altra banda s’han de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • centrals nuclears
  • Tecnologia centrals nuclears
  • Las centrals nuclears
  • Centrals Nuclears
  • Centrals Nuclears De Catalunya
  • Seguretat de les centrals nuclears
  • Centrals de fusió
  • REACTORS NUCLEARS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS