Centrals productores convencionals

Páginas: 2 (468 palabras) Publicado: 25 de octubre de 2015
Centrals productores convencionals
Una central elèctrica és essencialment una instal·lació capaç de produir energia elèctrica en grans quantitats d´una font d´energia primària.
Centralshidroelèctriques
A les centrals hidroelèctriques es genera electricitat a partir de l´energia de l´aigua associada al seu moviment en els rius o en circular, a través de les canonades. Els components mésimportants són:
La pressa o embassament. Té com a finalitat retenir l´aigua, per formar un embassament o llac artificial. D´aquesta aigua una part es desvia a la sala de màquines. Solen ser el componentessencial de les grans centrals.
Els conductes d´aigua. S´encarreguen de canalitzar i transportar l´aigua des de la presa fins a la turbina.
La casa o sala de màquines. És on estan situats la turbina, elalternador, els automatismes i altres elements auxiliars. La turbina elèctrica es una màquina destinada a transformar l´energia de l´aigua en energia mecànica. L´alternador elèctric és una màquina querep l´energia de la turbina i la transforma en energia elèctrica.
Els transformadors. El corrent elèctric es modifica per mitjà dels transformadors elevadors per facilitar-ne el transport en líniesd´alta tensió.
El parc de distribució. És el lloc on la central es connecta a la xarxa de transport i distribució.
Funcionament d´una central hidroelèctrica
Primer, capten l´aigua d´un riu que és conduïdacap a la turbina a través de la canonada forçada i aprofitant l´altitud del desnivell. L´energia de l´aigua posa en moviment la turbina i la fa girar. La turbina fa girar l´alternador.
Centralstèrmiques
Generen electricitat a partir de l´energia tèrmica produïda per combustibles fóssils. Estan formades pels elements següents:
La caldera. Té la funció de produir vapor d´aigua a molta pressió ielevada temperatura. Esta formada per un cremador i un conjunt de tubs d´acer.
La turbina de vapor. És la màquina encarregada de transformar l´energia del vapor d´aigua procedent de la caldera en un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Centrals de fusió
  • Productor
  • Productor
  • Productora
  • Productor
  • Productor
  • productora
  • Productor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS