Centre D Interes L Hort

Páginas: 43 (10530 palabras) Publicado: 24 de septiembre de 2015
INDEX
1. Introducció...............................................................................................................1
2. Calendari del centre d’interès..................................................................................2
3. Menú dels esmorzars ..............................................................................................3
4. Activitats..................................................................................................................4
5. Recull de imatges.....................................................................................................83





















1. INTRODUCCIÓ
En aquest treball ens hem basat principalment en treballar la taula nutricional, però la introduirem amb un conte d’una nena africanaanomenada Acha, que no disposa dels recursos necessaris per tenir una bona alimentació, amb la finalitat de que els nens siguin conscients de que disposem de molts recursos que no sabem valorar i són essencials per tenir una bona alimentació.
Aquesta activitat va dirigida a nens de P5 i tindrà una durada de 12 setmanes aproximadament, és a dir, un trimestre. Treballarem al segon trimestre ja quetreballem el Carnaval
Realitzarem varies excursions on visitarem el mercat per veure les diferents verdures que podem trobar.
Ens introduirem al món de la alimentació amb una sortida a l’hort de l’ avi d’en Jordi, un alumne de P-5. A partir de aquí treballarem més amb detall de tot el que ell ens expliqui. Treballarem la piràmide dels aliments, les llegums, farem disfresses, plantarem una mongeta,farem dues sortides al mercat i aprendrem a tastar nous aliments i noves textures que mai abans havíem provat.
A més a més, durant el trimestre que treballem l’ alimentació, durant l’hora d’esmorzar, els alumnes hauran d’adequar-se al menú que des de l’escola hem preparat el qual adjuntem a continuació.








4. ACTIVITATS
ACTIVITAT Nº 1
Nom: Expliquem el conte “ Un món diferent”
Objectiu:Introduir als infants al centre d’interès de l’hort.
Contingut:
Conscienciar als nens de la importància dels aliments
Desenvolupament:
Amb aquesta activitat iniciarem el nostre centre d’ interès amb els alumnes. Primer de tot, per introduir la primera activitat ens inventarem una petita historia sobre el carter Jaume:
El carter Jaume ha fet molts i molts quilometres per portar una sorpresa per atots i totes. Ens ha portat un conte sobre l’ Acha, una nena africana que vol ser la nostra amiga i vol que la ajudem. El carter Jaume tornarà d’aquí uns dies per veure tot el que hem après.
A partir de la arribada del carter amb el conte, la dinàmica de la classe serà la següent:
Situarem els nens i nenes en forma de U i començarem la nostra activitat. Llegirem en veu alta i entenedora el conte“ Un món diferent” i en acabar la historia farem un petit debat sobre els nens d’Àfrica i els pocs recursos alimentaris que tenen.
Material:
Per duu a terme la nostra activitat hem fet servir el conte elaborat per nosaltres mateixes.


Espai i temps:
Realitzarem la activitat a la mateixa aula, en un espai còmode on puguem estar tots junts amb suficient amplada. El temps de la activitat variaràsegons la durada del conte, encara que com a màxim pot durar 1 hora.



















ACTIVITAT Nº 2
Nom: Fem un debat sobre la situació als països poc desenvolupats i li fem un dibuix a l’Acha
Objectiu:
Introduir als infants al món de l’hort
Contingut:
Crear un sentiment de solidaritat i empatia
Desenvolupament:
Obrirem el debat amb alguna pregunta com: Què en penseu del que ens diu l’Acha? oQuè podem fer per a que l’ Acha estigui contenta ?
A partir de aquesta presa de contacte amb el nostre centre d’interès sobre l’hort, explicarem als alumnes la importància del hort en els aliments del nostre dia a dia i pensarem aliments que mengem a diari que venen dels arbres o de la terra.
Material:
Diferents cartolines DIN4 de color blanc
Llapis de colors
Retoladors
Material fungible
Espai...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Centro interes
  • Centros de interes
  • Centros de interés
  • centros de interes
  • Centro De Interes
  • Centros de interes
  • centro de interes
  • Centro de Interés

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS