Centro abierto

Páginas: 3 (563 palabras) Publicado: 13 de mayo de 2010
Molts infants que acudeixen al Centre Obert són immigrants i d’ètnia gitana, encara que també trobem nens/es autòctons normalment nens del propi barri.
Moltes vegades aquests nens/es pateixensituacions d’inadaptació, ja que no aconsegueixen adaptar-se la nova societat autòctona ni a les costums del nou país.

Però aquesta inadaptació no només es fruit del fenomen de la immigració, ja que elsnens/es d’aquest centre obert siguin immigrants o no sovint tenen conflictes per la no acceptació a causa dels prejudicis que tenen amb la diferència de cultura, societat etc, per tant s’exclouen elsuns als altres.

Aquests nens/es del Centre Obert pateixen una sèrie de mancançes a nivell socioeducatiu importants.

La gran majoria del nens presenten problemes en la seva estructura familiar,de pobresa i com a conseqüència pateixen exclusió social, en molts casos aquest fet dificulta enormement la seva adaptació i la seva socialització.

Les famílies no dediquen suficient temps als seusfills, per tant aquests necessiten d’un recurs que els ajudi a desenvolupar positivament la cobertura de les seves necessitats i pautes per al seu desenvolupament educatiu i social, així com pautesper a esdevenir en el futur persones autònomes i autosuficients.

Si aquests nens/es sovint inadaptats no disposessin d’un centre obert o d’altres recursos destinat a la infància i adolescència en elmedi obert podrien arribar a tenir un Grau més elevat d’immaduresa física i emocional causat per la seva situació, tant econòmica, social o cultural, aquests nens o joves veuen el seu futur senseperspectives i aquest fets els crea un buit enorme dins seu, i com a conseqüència una enorme inseguretat en si mateixos i en les seves relacions amb els altres, ja que son persones vulnerables ambdificultats per escollir entre diferents opcions per aconseguir un objectiu determinat.

Tot plegat comporta al nen a presentar en moltes ocasions una conducta antisocial o una conducta retirada, es a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El individuo centro de un universo abierto
  • Sistema centro abierto
  • Centros comerciales abiertos
  • Centro comercial abierto
  • abierto
  • Una Abierta
  • Abierto
  • la que esta abierta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS