Cerverí de Girona

Páginas: 3 (645 palabras) Publicado: 18 de febrero de 2015
Comentari

Intoducció.


En aquest comentari parlarem del poema No el prengueu, el fals marit és una de les composicions més conegudes del trobador Cerverí de Girona (Guillem de Cervera) i lifa un dels trobadors més interessants del segle XIII. Cerverí d Girona va ser el representant culminant de la tradició trobadoresca. Va ser un trobador que va utilitza la poesia com a eina de críticasocial i retaule moral. La seva aportació a la literatura catalana va comença com trobador cortesà de l'infant Alfons, de Jaume I i Pere el Gran.

Cerverí de Girona va destaca per la quantitat deversos escrits, pel perfeccionament tècnic amb el que toca molts subgèneres trobadorescos, és ideològic i crític quan toca un tema relacionades amb conductes improcedents, en el Sermó va ser un poetareligiós esforçant-se per tenir un to personal i també va sintonitza amb els moviments lírics de la seva època com les pastorel·las, la satirica, les balades, etc...



Resum.


El poema tractasobre el típic cas de la poesia trobadoresca: una dona mal maridada ha de casar-se amb un home i una tercera persona tracta d'evitar-ho.Tambe crítica les males actituds del seu futur marit i recomanaa la dóna que no es casi amb ell Perquè l’acabarà enganyant.






Estructura externa del text.


El poema està escrit per un refrany que es repetirà en les estrofes.La segona part tanca sistercets i els versos estan distribuïts en sis tercets que componen la viadera. Té dos versos introductoris i sis tercets. La distribució de les síl·labes es de 7/7/4, d’art menor, es consonat i derima aab / ccb / aab / ccb / aab / ccb.



Estructura interna del text.


El poema tracta sobre l'amor cortes, el tema més conegut entre els trobadors. Aquest amor tracta sobre relacionsextramatrimonials, com en aquest cas tenim l’amic i la dama. Durant el poema es pot observar una sàtira cap al marit durant el poema, com diu a la dama “jana delicada” i un intent de persuasió en els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cerverí De Girona
  • cerveri de girona
  • Cerverí de Girona
  • Comentari de text ,Cerverí de Girona,
  • Giron
  • Giron
  • Expo Cerveria
  • Valeria Giron

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS