cerveri de girona

Páginas: 2 (373 palabras) Publicado: 27 de mayo de 2013
CERVERÍ DE GIRONA
Cerverí de Girona  (1259-1285) és un trobador vinculat a la casa reial en temps de Jaume I i del seu fill Pere el Gran..
De l'obra d'aquest autor es conserven un total de 120composicions, l'obra més extensa i diversa que es té de cap trobador, de les quals 114 són líriques, 5 narratives i també es disposa d'una llarga col·lecció de poesia moral. Conreà tant el trobar lleucom el ric.
La seva obra es pot agrupar de la següent manera:
Obra popular.
Escriu diverses composicions que tenen el seu origen en cançons populars com la "Viadeyra" viatge. Són composicionssimilars a les "càntigues d'amic" galaicoportugueses
Obra amorosa.
Inclou des d'una pastorel·la a cançons que es poden dividir en diferents cicles segons la dama o la temàtica .La seva poesia va dedicada auna dama que ell anomena Sobrepretz, "excés de mèrit". Segueix les normes tradicionals de l'amor cortès trobadoresc. Però una característica de la seva poesia és la misogínia, en la qual treballa larepetició de tòpics amb originalitat.
Obra moral.
La seva obra moral parla sobre la conducta dels cavallers, els contrastos entre la vida de diferents estaments socials, etc. Molt sovint la críticaals costums de determinats cavallers fa que puguem considerar les composicions morals com a polítiques.
Obra religiosa.
La composició religiosa de Cerverí consta bàsicament d'una alba religiosa,composicions en lloança de la Verge.
Obra narrativa.
Està formada per cinc obres de temàtica diversa: Oració de tot dia, Maldit ben-dit, Testament, La faula del rossinyol, Sermó.
Els proverbis.
Elsproverbis consten de 1197 quartetes de versos hexasíl·labs. Aquesta llarga composició també se sol anomenar Versos proverbials. És un poema dedicat als seus fills per inculcar-los bons consells, sovinta partir d'exemples de la realitat quotidiana o històrica. En la dotzena quarteta, després d'algunes estrofes introductòries, concreta la finalitat de l'obra: "Fills, per vosaltres dic / aquestes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cerverí De Girona
  • Cerverí de Girona
  • Comentari de text ,Cerverí de Girona,
  • Giron
  • Giron
  • Expo Cerveria
  • Valeria Giron
  • Cerveri de Girna

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS