chaplin

Páginas: 14 (3331 palabras) Publicado: 26 de octubre de 2013
Temps moderns. Charles Chaplin.

a) Multitud d’obrers que entren a la fàbrica / ramat d’ovelles.
El ramat d'ovelles es podria comparar amb diversos homes que surten d'un subterrani amb direcció als seus treballs en les fabriques en un món capitalista on l'hora d'ingrés i sortida està més que calculada i el temps lliure és gairebé inexistent. Ells no eren en aquestes grans fàbriques més que unnombre.
b) L’amo vigila per mitjà de pantalles gegants i llegeix el diari, fa puzzles... De tant en tant fa augmentar la velocitat del procés de treball.

El capitalista es limita a manar ordres, deixa que els seus obrers realitzin tot el treball i de tant en tant els vigila per comprovar que el procès de producció és realitza adequadament .

c) Cadena productiva i conseqüències de volerespantar una mosca.

En aquelles fabriques les tarees son mecàniques i cadascú té una funció específica, una sola falla desencadena el malmetre de tota la producció.
d) Prova de la màquina de menjar.


Chaplin es trobava en la seva hora de descans per menjar-se l'entrepà. Però, el cap de l'empresa el crida perquè a sigut elegit com "el noi de proves" per una nova màquina per la fàbrica.
Estracta d'una màquina que dona el menjar amb la facilitat de tindre les mans lliures per tal d’ estalviar aquell descans on per la fàbrica significa : “perdre temps “ cosa que implica menys productivitat.
Es l'època de l'invenció de l'electricitat encara no estava completament elavorada com ara la tenim. Per aquesta raó la màquina comença a tenir errors i a maltractar el protagonista.




e)Obsessió per cargolar tot allò que troba.

Un dia té un atac nerviós producte de l'estrès del seu treball, comença a estrènyer nassos en comptes de cargols i acaba creant el caos abans que puguin reduir-lo.
f) Absorció de l’obrer per la màquina.

Charlot és absorbit per la màquina en un intent per seguir treballant en les peces que no havia arribat a ajustar, per això se'n va a dormir sobre lacinta transportadora i des d'aquí ajusta les peces que passen sota seu, fins que en un moment es torna a distreure, i per tractar d'ajustar una peça que ja estava dins de la màquina va caure dins d'ella. Per rescatar-van haver de donar marxa enrere a tota la cadena de producció, endarrerint molt a tota la fàbrica.
2.- Tornem a la màquina de menjar. Els seus fabricants l’anuncien dient:Suprimeixi el descans del dinar! Com valoreu aquesta frase de promoció? L’obrer que fa de conillet d’Índies, en Chaplin, està lligat de mans i peus per la màquina. Quin simbolisme té aquest fet? Finalment, davant del fracàs de l’invent, el director de la fàbrica rebutja l’enginy dient: No és pràctic. Què us sembla aquesta resposta?

En aquest món capitalista només importava allò que donés mésproductivitat, el benestar dels empleats i els seus descans i temps d’oci eren una pèrdua de temps per la fàbrica pero amb aquesta màquina és suposava que no necessitarien l’hora de menjar ja que al estar lligats a la màquina de menjar  només podrien menjar mentres continuen la producció sense parar.
Quan la màquina de menjar es torna boja i l’amo la rebutja per que no és pràctica es refereix a quedisminuiria la producció per que si no funciona l’únic que passaria seria un disminució de benefici.




3.- En aquest primer moment de la pel·lícula assistim a la imatge més famosa de Modern Times, Chaplin des de dins dels engranatges i mecanismes d’una gran màquina, al damunt d’una enorme roda segueix collant cargols... Quin simbolisme ens vol transmetre Chaplin?
La imatge simbolitza que lesmàquines estan traient el treball als humans i que fins hi tot a vegades estan per sobre de les persones.
4.- Per què embogeix el protagonista? Quan surt de l’hospital el metge li diu que eviti les emocions fortes. En els plans següents veiem imatges de la vida de ciutat, fàbriques tancades, crisi... Què ens vol dir el film en aquest punt?
Perquè a la ciutat gairabé tothom podría embogir, ja que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Chaplin
  • Chaplin.
  • Chaplin
  • Chaplin
  • Chaplin
  • Chaplin
  • Chaplin
  • Chaplin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS