Charles darwin

Páginas: 8 (1937 palabras) Publicado: 22 de febrero de 2012
1- BIOGRAFIA..........................................................pag 1
1.1- EL VIATGE DE BEAGLE………………...….pag 2
2- TEORIA DE L’EVOLUCIÓ...............................pag 2,3
3. TEORIA SINTÈTICA O NEODARVINISTA.......pag 4
4- CONCLUSIÓ.........................................................pag 4
























1- BIOGRAFIA

El naturalista britànicfundador de la teoria de l’evolució, Charles Darwin va néixer el 12 de febrer de 1809 en una llar acomodada, ja que el seu pare era un pròsper metge de la seva província. El seu avi patern Erasmus, figura controvertida però respectada en el seu temps, va ser amic personal de Josiah Wedgwood I, una altra destacada figura del s.XIII, qui va fundar la ceràmica de Wedgwood, Sushana, amb Robert, filld'Erasmus.
Charles, sent el cinquè entre sis germans, compartia amb el seu pare l'interès per les plantes, però ell mai va ser comprès per aquest qui sempre li va considerar un fracàs acadèmic. Va ser en la seva segona llar, el del seu oncle Josiah, en Maer, a vint milles de Sherwsbury, on Xerris va gaudir de llibertat i va anar el favorit dels seus cosins Wedgwood. Des de l’edat de nou anys, Charlesva ser al col·legi de Sherewsbury, on va ser vist com un nen que “jugava amb gasos i altres ximpleries”. Als 16 anys, en un esforç per donar gust al seu pare, Charles va tractar d’estudiar medicina a la Universitat d'Edimburg i després teologia en Cambridge . Però ell no estava destinat ni per a metge ni per a clergue. En ambdues universitats es destaco en ciències naturals malgrat noestudiar-les oficialment. Al final dels seus estudis, es va embarcar com a naturalista en el veler Beagle, a bord del com va viatjar al voltant del món durant cinc anys. Durant aquell periple va recollir infinitat de dades de caràcter geològic, zoològic i botànic en els quals es va inspirar per formular els seus punts de vista. De retorn a Anglaterra, en 1837, es va instal·lar a Londres i es va ocupar de laredacció del seu diari del viatge i de l’elaboració del seu estudi sobre els esculls de coral. L’observació de les semblances de la fauna i la flora de les illes Galápagos amb les d’Àmerica del Sud va fer abandonar a Darwin la concepció de les espècies com a entitats fixes i admetre la possibilitat de la seva evolució. Darwin era amable encara que una mica solitari el que li va permetre realitzaruna immensa labor. Durant vint anys, Darwin va eludir fer públiques les seves idees, però en 1858, en tenir coneixement que A.R. Wallace havia arribat independentment a unes conclusions similars a les seves, va accedir a la presentació d'un treball subscrit per tots dos davant la Linnean Society de Londres. Tretze mesos més tard va veure la llum la seva obra Sobre l'origen de les espècies (1859).Posteriorment va aplicar les seves concepcions evolucionistes a l’espècie humana recollint les seves idees referent a això en l'obra L'origen de l’home (1871).
El període més actiu de la vida de Darwin a Anglaterra va començar immediatament després de la seva tornada. Ara ja no tenia sentit el que es retirés a una rectoria tranquil·la doncs malgrat tenir solament 28 anys, es va col·locar entreels científics més importants de la seva època. Tractant de decidir si casar-se o no. Darwin va fer una llista dels pros i els contres. Va argumentar que sent solter ell podria continuar les seves investigacions científiques sense les càrregues de tipus domèstic. Però finalment els pros van contrarestar als contres a causa d'Emma Wegwood, la seva cosina, una noia bonica i alegre. El dia en el qualaquesta va acceptar la seva proposició de matrimoni, segons va dir el propi Darwin, es va convertir en “El dia dels dies” Va acabar la seva vida En Down House, a la petita ciutat de Down En Kent. L'entusiasme pel seu treball científic va ser com una droga que li va ajudar a sobreportar la seva malaltia, que la va deixar semivàlid per a la resta de la seva vida. En 1876, Darwin va escriure una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Charles Darwin
  • Charles Darwin
  • Charles Darwin
  • Charles darwin
  • Charles Darwin
  • charles darwin
  • Charles Darwin
  • Charles darwin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS