CHARLES DARWIN

Páginas: 10 (2480 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2015
CHARLES DARWIN
FITXA 1
BIOGRAFIA
Hola sóc Charles Robert Darwin, però em podeu dir Darwin perquè és com tothom hem coneix.
Vaig néixer el 12 de febrer de 1809 a Shrewsbury, Shrophsire a Inglaterra, i malauradament vaig morir el 19 d’abril de l’any 1882 amb 73 anys.
Als vuit anys ja hem va començar a interessar la història natural, i a l’any 1817 vaig entrar a l’escola diurna.
La meva mare vamorir quan jo tenia vuit anys, l’any 1817, i vaig viure la meva vida amb el meu pare i els meus germans.
Jo, vaig col·laborar amb les investigacions de Robert Edmund Grant sobre l’anatomia i el cicle vital dels invertebrats marins, i al març de l’any 1827 hem vaig presentar a la societat Pliniana amb el descobriment de que unes espores blanques trobades a les closques de les ostres eren els ous deles sangoneres.
Quan vaig estar a al residència Cambridge, vaig voler planejar un viatge amb els companys de classe per anar a visitar Tenerife. Mentre estava planejant el viatge hem vaig voler apuntar al curs de geologia d’Adam Sedgwick i hem va acompanyar a traçar mapes estilogràfics. Quan aig tornar a casa, d’haber passat dues setmanes amb amics, vaig trobar-hi una carta de Henslow per poderanar d’acompanyant amb el capità Robert FitzRoy, el capità de l’HMS Beagle, per a una expedició cartogràfica a la costa de Sud-america.
EL VIATGE AL BEAGLE
El meu viatge al Beagle, va ser important ja que vaig descobrir la teoria de l’evolució dels animals, aquesta teoria diu que a mida que el medi ambient va canviant, els animals que hi viuen també canvien, físicament, ja que si no canvien, nopodran sobreviure.
Durant el viatge amb el Beagle, anava agafant mostres d’animals, pedres o fòssils i els enviava cap a Cambridge, on un cop allà la meva fama com a naturalista.
Al viatge del Beagle vaig observar que cada animal era diferent depenent el lloc d’on vivien. Per exemple, els pinsans depèn del lloc on vivien tenien el bec diferent, més gruixut, més prim,...
Quan vaig anar amb el Beagleper Sud-america hem vaig adonar, de que si els animals no s’adaptaven al medi on vivien, no podrien sobreviure. Amb el mateix exemple que abans, amb els pinsans, si ells no canviaven el bec de mica en mica, com que el menjar és diferent en els llocs, no podrien menjar ja que les closques del que mengen, no les podrien pelar.
DESPRÉS DEL VIATGE
Quan vaig tornar del viatge amb el Beagle vaig volercomençar a escriure un llibre, el vaig voler titular com: “L’origen de les espècies”. En aquest llibre vaig explicar tot el que vaig aprendre en el viatge, sobre l’evolució dels animals, sobre que si no s’adaptaven adequadament al medi on vivien no podrien sobreviure,...
Després del viatge, vaig voler casar-me, hem vaig casar amb la meva Emma Wedgwood. Vam tenir deu fills, dos dels quals van morirdurant la infància, quan va morir la meva filla Annie Darwin, amb deu anys, em vaig ficar molt trist i des d’aquest dia no vaig tornar a anar a l’Esglèsia. Molts cops em preocupava de quan els meus fills es ficaven malalts, que no fos a causa de la meva esposa i jo, ja que erem cosins.
TÍTOLS DELS MEUS LLIBRES
Vaig escriure uns llibres, deu dels quals són:
Vida d’Erasmus Darwin, a l’any 1879L’expressió de les emocions en l’home i els animals, a l’any 1872
L’origen de l’home, a l’any 1872
Fertilització de orquídies, l’any 1862
L’origen de les espècies, que el vaig escriure al 1859
Esculls coral·lins, al 1842
Diari de viatge, l’any 1836
PERQUÈ HEM CONSIDEREN UN CIENTÍFIC IMPORTANT
Hem consideren un científic important ja que en el meu viatge amb el Beagle, vaig fer la teoria de l’evolució, ivaig demostrar que els humans venen dels micos.





FITXA 2
Tots abord del HMS Beagle
En el viatge de Charles Darwin a bord del Beagle per tot el món i descobrir fets fascinants de la información que no surt al mapa.
Al 1831 quan tenia 22 anys Charles Darwin es va graduar amb el seu capità Fitzroy al HMS Beagle com a naturalista per fer un viatge al voltant del mon. Estava pensat perquè el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Charles Darwin
  • Charles Darwin
  • Charles Darwin
  • Charles darwin
  • Charles Darwin
  • charles darwin
  • Charles Darwin
  • Charles darwin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS