Chernobyl

Páginas: 2 (486 palabras) Publicado: 20 de abril de 2013
CHERNOBYL

La nit del 25 al 26 d’abril de 1986, va tenir lloc el major accident nuclear de la història a Chernobyl, Ucraïna.

A la una de la matinada, els enginyers anaven a realitzar unaprova anteriorment planificada. A la una i 23 minuts, es va produir el sobreescalfament del nucli del reactor nuclear, la qual cosa va acabar provocant l'explosió de l'hidrogen acumulat en el seuinterior. Segons més tard, una segona explosió va fer volar pels aires la llosa del reactor i les parets de formigó de la sala del reactor, llançant fragments de grafit i combustible nuclear fora de lacentral, ascendint la pols radioactiva per l'atmosfera. Es va evitar que es produira una altra explosió deu vegades superior a la d’Hiroshima, que hauria acabat amb la meitat d’Europa.

La quantitat dematerial radioactiu alliberat va ser aproximadament 500 vegades major al de les explosions d'Hiroshima i Nagasaki en 1945.
Va causar la mort directa de 31 persones i va forçar al govern de la UnióSoviètica a l'evacuació de 116 000 persones provocant una alarma internacional en detectar-se radioactivitat en, almenys, 13 països d'Europa central i oriental.

El radi d’evacuació ràpidament va serde 30km. La producció agrícola i ramadera, en les zones considerades contaminades, van haver de ser destruïdes i les àrees pròximes a la zona zero abandonades completament.
Durant els set mesossegüents a l'accident, les restes del reactor nuclear 4 accidentat van ser enterrats mitjançant la construcció d'un "sarcòfag" de 300.000 tones de formigó i estructures metàl·liques de plom per evitar ladispersió dels productes de fissió.

Més de dos mil pobles van ser evacuats i més de 400.000 persones han sigut traslladades de les seues cases des de 1986. Tres dècades més tard, altres 70.000 estanesperant per a la seua evacuació. La zona de la tragèdia, coneguda com "Vall de la Mort", s'ha augmentat de 30 a 70 quilòmetres quadrats i cap ésser humà mai serà capaç de viure en ell de nou....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Chernobyl
  • CHERNOBYL
  • Chernobyl
  • Chernobyl
  • chernobyl
  • Chernobyl
  • Chernobyl
  • chernobyl

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS