Chuleto H Expo Tr

Páginas: 13 (3227 palabras) Publicado: 4 de abril de 2015
1ª diapositiva:
Bona tarda, som l’Alba i el Ferran de segón de Batxillerat A. i el tema del nostre treball és un qüestió: Podríem arribar a causar una extinció d’una importància com la del permia?
Per dur a terme la recerca de la resposta de la nostre qüestió hem dividit el nostre treball en dues parts: una part teòrica i una altre de pràctica.
La part teòrica l’hem dividit en quatre capítols.Amb els tres primers capítols el que volíem fer era situar en context el quart. Això ho hem vist necessari perquè hi han termes i conceptes com: què és una extinció, o els mètodes de estudi i datació que s’han de saber.
El quart capítol és el més important, ja que és on ens vam centrar a explicar les dues extincions que estem comparant, la del permià i l’actual i a partir d’aquí arribarem a lesconclusions de la nostre hipòtesi.
La part pràctica va consistir en el muntatge del tub que heu vist aquesta última setmana pels passadissos de l’institut. Junt amb els tubs hi han unes il·lustracions relacionades segons el color del fragment de tub. Per justificar el muntatge, com a part pràctica, vam realitzar unes enquestes.
2ª diapositiva:
Per realitzar el nostre treball hem visitat elCosmoCaixa què és d’on hem estret l’idea del tub.
També hem visitat la Facultat de Geologia, on hem anat diverses vegades a parlar amb el profesor Antonio Dominguez, que ens va ajudar a l’iniciació del nostre treball, i que ens va facilitar llibres com Tyrannosaurus rex y el cráter de la muerte de Walter Álvarez i La Sexta Extinción: El futuro de la vida y de la humanidad de Richard Leakey i RogerLewin.

De la Biblioteca del barri hem consultat diverses enciclop``edies i DVD’s
La nostre tutora també ens ha ajudat a conduir la recerca i filar prim amb la informació.
La resta d’informació l’hem extret de pàgines web com la BBC, la NASA i alguns blogs de gent llicenciada en Geologia.

Diapositiva 3:
Tot i així hem trobat problemes a l’hora de cercar l’ informació. D’una banda, contactar amb elprofessor de la facultat, l’Antonio, era un impossible. És un home ocupat i a l’estiu a sobre tenia vacances. Llavors la continuació del treball en aquesta estació va ser poc productiva.
A causa de l’escassa productivitat de l’estiu van tenir problemes amb el temps, i se’ns va ajuntar el treball de recerca amb els exàmens i altres treballs.
Però, vam acabar-ho a temps, i el resultat ha sigut millordel que ens podíem esperar al juny, abans de començar-ho.
La recerca del tub tampoc va ser fàcil. En un principi buscàvem un tub que s’assemblés molt al del Cosmocaixa, transparent. I la nostre idea era que fos d’un diàmetre suficient com per introduir l’informació i les il·lustracions corresponents. Però els tubs que trobàvem eren massa petits i massa cars.
No obstant, vam trobar una alternativaque consistia en comprar un tub normal, i pintar-ho. Però trobar el tub també va ser complicat, posat que els tubs eren massa cars o bé massa prims.
Però finalment vam trobar l’adient.
Diapositiva 4:
El muntatge i la pintura del tub la vam realitzar diversos dimarts per la tarda, horari no lectiu pels alumnes de batxillerat. El primer dimarts que ens vam quedar vam tallar el tub en diferentsfragments per poder-ho pintar més còmodament. Però vam haver-nos de quedar un altre dimarts per repassar la pintura perquè el tub no va absorbir-la bé.
A aquest procés ens va ajudar la nostre companya Belén Herrerias.
Cada color del tub correspon a una era determinada, i la longitud dels fragments es proporcional a la durada de cada era.
Pel muntge del tub ens van ajudar els alumnes de 4rt de la ESOa l’hora de Ciències de la Terra un dimarts a les 15.00 del migdia, tot i que vam quedar-nos muntant-lo fins les 18.30.
Els cartells són cartolines din-A2 de diferents colors que corresponen a diferents fragments del tub i que van acompanyats d’il·lustracions fetes a mà relacionades amb esdeveniments corresponents a cada era marcada.
Diapositiva 5:
Com bé hem dit abans, hem realitzat unes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EXPO H
  • EXPO DISTINTIVO H
  • Chuletas
  • Chuleta
  • chuletas
  • Chuleta de
  • Es La Historia De Un H Roe Tr Gico
  • Chuleta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS