ciències per al món contemporani

Páginas: 5 (1016 palabras) Publicado: 30 de septiembre de 2013
CMC: Preguntes La Historia més bella del món: Acte III

39. Explica les correlacions que permeten a partir d'una dent explicar com és un individu.
Seguin les lleis de la correlació anatòmica de Cuvier, un tipus de dent només encaixa en un tipus de mandíbula, aquesta, només ho fa en un tipus de crani, aquest, només en un tipus de columna, aquesta, només pot tenir un determinat tipus demusculatura i així es completa relació.

40. Com estaven distribuïts els continents fa 70 Ma? En quin lloc hi ha les restes mes antigues de simis?
Europa, Amèrica del Nord i Grenlàndia formaven un únic continent i Amèrica del Sud, Àfrica i Àsia eren grans illes.

41. Explica els avantatges de l'aparició de la clavícula i del dit oposat.
La clavícula obliga la caixa toràcica a eixamplar-se, aixòrepercuteix en que els micos es poden agafar millor al arbre mentre l’escalen, el dit oposat permet alhora poder agafar un fruit, una pedra o un tros de fusta.

42. Fa 35 Ma va haver una gran sequera a África que suposà una forta selecció i la conseqüent adaptació de les especies de grans simis que hi habitaven. Explica-Ies.






43. Fa 17 Ma els grans simis estaven estesos per África,Europa i es comencen a estendre a Àsia. Quin esdeveniment geològic va tenir lloc fa 17 Ma?
Fa 17Ma la placa d’Aràbia, que llavors estava enganxada a l’Africana, es va unir amb la Euro-Asiàtica , construint un pas natural per aquest grans simis.

44. Sembla molt segur que l'origen dels humans està a Àfrica. Fes un eix cronològic en què assenyalis comes van distribuir els "avantpassats" de l'homeper la Terra.

45. Quin esdeveniment geològic de fa 7 Ma va ser decisiu en l'evolució dels grans simis? Quins dos ambients es van originar? Quines dues subpoblacions de grans simis van evolucionar a banda i banda de la vall del Rift.
Es va formar la Gran Vall de Rift, que va des de Djibouti fins al Mar Roig. A l’Oest segueixen les pluges però al Est desapareixen, això fa que al Est la selvaretrocedeixi. A l’Oest la població esdevindria ximpanzés i goril·les mentre que a l’Est, els humans i prehumans.

46. En els prehumans de l'Est de la Vall del Rift apareix una mutació que suposà un "handicap", la pelvis mes amplia, però acabarà sent un avantatge, quin?
Una pelvis més amplia molestava als antecessors al anar a quatre grapes, això va fer que s’argüissin, aquesta posició els hi vareportar múltiples beneficis com per exemple una millor postura de cara al combat amb predadors i preses.

47. Lucy (Austrolophitecus afarensis) és el nom que s'ha donat a les restes fòssils d'un prehumà de fa 3 Ma. Explica les seves característiques i comenta l'origen del seu nom.
No amida més d’un metre, té les espatlles caigudes, les extremitats superior més llargues en relació a l’estatura, elcap petit, mans capaces de recollir objectes, és bípeda i a més sap escalar arbres. Viu en societat, és vegetariana,
El nom prové d’una cançó que escoltaven llavors els seus descobridors, Lucy in the sky with diamonds, dels Beatles.

48. Fa 2,5 Ma, el món s'asseca i es torna mes fresc. Els Austrolophitecus entren en competència amb un altre grup: els humans. Quines característiques tenen elsprimers humans que son seleccionades favorablement?
Són més grans, es mantenen millor de peu, són omnívors i més intel·ligents, per tant, preparen millors eines..

49. Com relaciona amor i sequera Yves Coppens?
La sequera va propiciar una gestació més exposada a perills, per evitar-los durant els primers temps de gestació i infància, la dona restaria amb l’infant més temps i un home que elsprotegís, i es diu que del fregament ve l’amor.

50. Què és “l’esperit del pujol", i què va comportar?






51. El cervell dels humans continua creixent i augmentant la seva capacitat intel·lectual, dominen el foc i la talla de pedra. Compara com vivien l’Homo erectus i l’Homo habilis.
L’erectus sap tallar molt millor la pedra, té millors eines i fins i tot diferencia àrees del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ciencies per al món contemporani
  • Ciencies per al món contemporani
  • Ciències per al món contemporani
  • Ciències Per Al Món Contemporani
  • Resum Unitat 3 De Ciències Per Al Món Contemporani
  • Ciencias per el món contemporani
  • Ciencies per el món contemporani
  • Ciències Per El Món Contemporani

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS