Ciències per al món contemporani

Páginas: 3 (508 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2014
Les societats primitives ja es preguntaven quin va ser l'origen de l'univers, però les respostes a aquesta pregunta no tenien cap fonament científic, sinó que eren de tipus mític o religiós.
Escreia que la Terra era plana i restava immòbil.
Una de les primeres referències escrites sobre la concepció de l'Univers és d'Aristòtil, filòsof grec (s. IV aC), creia que la Terra era esfèrica irestava immòbil al centre de l'Univers.
Aristarc va ser un dels primers en parlar d'un sistema on el Sol estava situat en el centre i la resta d'astres giraven al seu voltant.
La teoria Geocèntrica
Vaser elaborada al segle II dC per l'astrònom grec Claudi Ptolomeu, aquesta teoria afirmava que la Terra estava al centre de l'Univers i que es mantenia immòbil.
Aquesta teoria es va ser acceptadafins que l'any 1543 quan Nicolàs Copèrnic va donar a conèixer la teoria Heliocèntrica. On afirmava que el Sol es trobava al centre i els planetes giraven en moviments circulars al seu voltant.
Algunsanys més tard, Johannes Kepler va observar que les òrbites dels planetes no eren circulars, sinó el·líptiques i va postular les tres lleis del moviment planetari que porten el seu nom.
Cap a una novavisió de l'Univers
La concepció d'un univers estàtic es manté fins el segle XX, quan Harlow Shapley (1885-1972) postula la teoria excèntrica, segons la qual el Sol no és el centre de l'Univers.
Méstard, Hubble (1889-1953) la va confirmar i a més, curiosament, va observar que les galàxies s'allunyen les unes de les altres perquè emeten longituds d'ona pròximes al roig, és a dir va comprovarl'efecte Doppler de l'Univers.
Aquesta evidència de l'expansió de l'Univers dóna lloc a la teoria coneguda com Gran Explosió (Big Bang).
Efecte Doppler
● Tant la llum com el so, es propaguen en formad'ones per tot l'espai. Aquestes ones poden tenir diferent longitud d'ona (λ)(o freqüència)
Si les ones són emeses per un focus en repòs observarem que totes les ones ens arriben amb la mateixa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ciencies per al món contemporani
  • Ciencies per al món contemporani
  • ciències per al món contemporani
  • Ciències Per Al Món Contemporani
  • Resum Unitat 3 De Ciències Per Al Món Contemporani
  • Ciencias per el món contemporani
  • Ciencies per el món contemporani
  • Ciències Per El Món Contemporani

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS