CIEL DE FRANCE

Páginas: 4 (869 palabras) Publicado: 18 de abril de 2014

JOSEP MARIA JUNOY
Josep Maria Junoy i Muns neix a Barcelona el dia 10 de desembre de 1887. mor a Barcelona l'any 1955.
Dos anys més tard del seu naixement, el 1889, la seva mare mor víctimadel tifus. L'any 1895, quan el seu pare també traspassa, el seu germà gran Emili –senador i diputat a les Corts per Lleida–( bàndol republicà) , decideix traslladar el nen Junoy a Barcelona. Allà liassigna com a tutors Leonor Canalejas i el seu marit Eusebi Pascual i Casas, director de La Publicidad on més endavant Junoy treballaria com il·lustrador i on escriuria sobre les avantguardes del momenti sobretot sobre el cubisme.
A Barcelona, Junoy estudia primerament als Escolapis de Gràcia i, més endavant, en règim d'intern, al Real Col·legi Terrassenc.
Anys més tard, ja casat Viatja aHolanda, Bèlgica i París on mantindrà contactes amb alguns artistes de l’avanguarda del moment, com Sunyer o Picasso.

EL CUBISME :va ser un moviment nascut a les arts pictòriques, on es feien quadresbasats en figures geomètriques. D’aquest moviment va sortir en la literatura el cal·ligrama gràcies a Guillaume Apollinaire . A Catalunya, el màxim exponent n'és Joan Brossa. També destaquenPapasseit i Junoy. Aquest últim se li considera el introductor del cubisme a Catalunya.
CAL.LIGRAMA és un tipus de poema visual. És un text, de vegades tan sols una frase o paraula, generalment poètic, enquè s'utilitza la disposició de les paraules, la tipografia o la caŀligrafia per tal de representar el contingut del poema. Les paraules que componen el poema dibuixen o formen un personatge, unanimal, un paisatge o qualsevol objecte imaginable. El terme prové del francès calligramme.
Oda a Guynemer
Representa el bateig internacional dels cal·ligrames que es realitzaren a Catalunya i gràciesaquest poema els nostres caligramistes seran reconeguts internacionalment . Junoy dedicà el cal·ligrama a la memòria del pilot de guerra Georges Guynemer, considerat el gran heroi de l’aviació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Cielo
  • Cielo
  • el cielo
  • el otro cielo
  • Cielo
  • EL cielo
  • al cielo
  • el cielo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS