Ciencia Evolucio

Páginas: 9 (2061 palabras) Publicado: 25 de febrero de 2013
Com expliquem l’evolució.
Com expliquem l’evolució.
2013


15/01/2013
2013


15/01/2013

Índex
-
-
-
-
-

Introducció

La primera teoria de l’evolució el va portar a terme Jean Baptise de Lamarckel qual es va enfocar en el seu llibre ‘’PhilosophieZoologi gue’’ (1809) a raonar la varietat dels organismes, que explicava un únic origen diví compost perorganismes simples, aquest postulat va expressar que els organismes tenien la capacitat de adaptar-se al medi i que ’l canvi de l’ambient generava noves necessitats als organismes, llavors es modificaven i aquesta transformació es traspassava mitjançant l’herència.
La creença general d’aquell temps era de que totes las espècies permanecienimmutablesdes de la seva creació divina. Aquest concepteenfronto a l’ influentCuvierque justifico la desaparició d’espècies, no pel fet de formes intermèdies entre les primigènies i les actuals, si no perquè es tractava de formes de vida diferents, extingides en les diferents catàstrofes geològiques patides a la Terra.
Doncs, des de aquell moment el naturalista del segle XIX Charles Darwin (1809-1882) va publicar el llibre de ‘’L’Origen de lesEspècies’’, on explica la seva teoria de l'evolució, planteja uns criteris fonamentals els quals desenvoluparem més en davant.
Com a resultat s’aclareix el panorama de com fins ara preservem les vides de les espècies, i com sorgeixen els caràcters que ens fan assemblar-nos entre certs individus.
Com a l’ecosistema hem sobreviscut? Qüestió plantejada que més endavant tractarem. Així, doncs ens fixaremen més conceptes a cerca de la vida, allò implica quins riscs té no adaptar-se al medi. Finalment, això ens porta a pensar en un punt més, la eliminació per selecció natural que avui en dia es relaciona amb la selecció artificial la que especificarem el seu objectiu, a continuació ens orientarem a mirar els períodes passats d’aparició o extinció d’espècies per entendre i explicar tot el que ensa portat a concloure amb el terme ample de l’evolució .

‘‘Teoria de Jean Baptiste de Lamarck 1744-1829 (Lamarckisme) o Teoria dels caràcters adquirits’’.

La teoria de Lamarck començo amb la Generació Espontània la que tracta sobre els organismes complexos que anirien convertint-se’n altres més complexos amb el trajecte d’evolució. Els organismes complexos provenien dels altres més anticsi els més senzills serien els que s’han originat recentment. Busca esbrinar qualsevol tipus de canvi donat i descobreix:
Tot ho hem adquirit i ho ha de conservar la generació i transmetre-la als nous individus d’aquells que han obtingut aquests canvis. Les condicions ambientals variables i l’ambient canviant crea necessitats noves en els organismes i postula ‘’La llei de l’ús i desús’’ on elsorganismes perden les característiques que no necessiten per desenvolupar aquelles que si utilitzen.
L’influencia de ‘’l’ús i el desús’’ contribueixen a incórrer en les mutacions de les espècies, les alteracions poden provocar el sorgiment de noves espècies.
Els organismes s’adapten a partir dels canvis que hi ha a l’ambient (evolució direccional),
adonant-se dels canvis i adaptant-se aells. Les adaptacions es transmeten a la descendència.

Exemple de la Teoria de Lamarck:
la sabana africana té arbres alts amb les fulles disposades a la capçada (part
superior). Les girafes van originar el seu llarg coll (adaptació) perquè necessitaven arribar a
aquestes fulles altes (aliment).

Teoria de Charles Darwin 1809-1882 (Darwinisme) o Teoria de l’Evolució.


El 1859, el britànicCharles Darwin va publicar el llibre L'Origen de les Espècies. En aquest llibre explica la seva teoria de l'evolució. En la seva teoria, Darwin planteja que l'evolució de les espècies es basa en dos factors: la varietat de la descendència i la selecció natural .

La varietat de la descendència:

Darwin planteja que els fills són diferents entre si i diferents als seus pares en algunes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La teor a de la evoluci n de la ciencia 1
  • Evoluci N Hist Rica De La Psicolog A Como Ciencia
  • EVOLUCI N HIST RICA DE LA CIENCIA POL TICA
  • Thomas s.kuhn evolució de la ciència
  • Evolució
  • Evolució
  • Evolució
  • Evolució

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS