ciencia política

Páginas: 5 (1025 palabras) Publicado: 22 de abril de 2014


Eleccions americanes de novembre del 2012










Judith Marín Otero
Ciència políticaDret/Grup M3
El 6 de novembre del 2012 es van celebrar a Estats Units les eleccions presidencials. Després de quatre anys de l’anomenat fenomen Obama, el president ha estat reescollit davant el candidat Mitt Romney, el candidat republicà que va anar de més a menys i que va presentar una dura batalla a les enquestes i a les xifres de recollida,dos dels indicadors habituals de la intenció de vot. Aquesta campanya ha estat sens dubte una de les més renyides que es recorden.
A part d’escollir el president dels Estats Units durant els pròxims quatre anys, el 6 de novembre també es van escollir 33 Senadors, és a dir, la totalitat de la Cambra de Representants i 11 Governadors.
Els Estats Units d’Amèrica constitueixen una República federalconstitucional amb un règim presidencialista com a forma de govern. El sistema federal és un sistema polític per el qual les funcions de govern estan repartides entre un poder central i un grup d’Estats associats. El Govern Federal exerceix de forma exclusiva les competències mínimes i indispensables per garantitzar la unitat política i econòmica de la nació. La resta de competències corresponenals Estats Federats o s’exerceixen de forma coordinada en ambdós nivells de govern. Per sota del poder federal figura el poder dels estats(50), i dins d’aquests, el poder local, que adopta múltiples formes i el qual la seva unitat administrativa bàsica és el comptat. Cada estat disposa d’un Governador electe i una legislatura pròpia.
A més a més, cal afegir que Estats Units té un règimpresidencialista on el president concentra tot el poder executiu, ja que és ala vegada cap de Govern i cap d’Estat i on el poder executiu està completament separat del poder legislatiu. Cal dir que els membres del gabinet presidencial no poden ser membres del Congrés.
La Constitució de 1787 conté les regles fonamentals de la nació estatunidenca, estableix la forma de govern i garantitza els drets illibertats del poble, distribueix el poder del Govern Federal entre tres branques diferenciades, la executiva, la legislativa i la judicial. Regula també. La divisió de competències entre el Govern Federal i els Estats Federats.
COM SÓN ELS PARTITS AMERICANS (DEMÒCRATA I REPUBLICÀ)
Les campanyes electorals són un element molt important dins del que envolta unes eleccions. Les campanyes han anatevolucionant al llarg de la història i ara més que mai amb la revolució tecnològica. George Washington, el primer President d’ Estats Units, va ser escollit sense fer campanya i per una unanimitat de vots electorals el 1789. En aquells temps només votaven els blancs que tinguessin propietats. Les esmenes 15,19 i 26 de la constitució van expandir des de llavors el sufragi a tots els ciutadans majors de 18anys. Amb la extensió al sufragi universal, les campanyes electorals han evolucionat fins a convertir-se en disputes mediàtiques molt controvertides amb presència constant dels mitjans de comunicació i la reproducció constant d’aquestes a les xarxes socials les 24 hores del dia.
El 1905, el president Roosvelt va reconèixer la necessitat de reformar la financiació de les campanyes polítiques perregular les contribucions de les empreses i crear un sistema públic de financiació. Des de les hores, hi ha vigent una financiació pública per a les campanyes electorals. Aquestes financiacions són les contribucions que reben els Comitès de Partit sense cap límit de cantitat. Només es poden utilitzar per financiar activitats de partit estatals i locals.
Les campanyes electorals als Estats Units...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ciencia politica y derecho politico
  • Ciencias políticas
  • Ciencia politica
  • Ciencia politica
  • Ciencias Politicas
  • Ciencias Politicas
  • Ciencias Politicas
  • Ciencias Políticas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS