Ciencia

Páginas: 3 (641 palabras) Publicado: 4 de marzo de 2013
El mico aranya

Nom científic: Atelus belzebuth

Definició: El Mico aranya, també anomenat coatá, és el nom que reben els micos del gènere Ateles, caracteritzats pels seus membres llargs i laseva extraordinària agilitat. El cervell del mico aranya és gran i té certa semblança amb el dels micos superiors del Vell Món.

Descripció física: Segons l'espècie, el seu cos mesura de 65 a 90 cm delongitud, i la cua prènsil de 60 a 92 cm. Són d'aparença més esvelta que els altres micos de la família Atelidae i pesen entre 7 i 10 kg. Tenen quatre dits i no tenen polze. El cos és allargat i elsmembres llargs, el color de les diferents espècies varia de castanyer clar a negre. Les femelles tenen com a particular característica un clítoris allargat que supera en ocasions la grandària del penisdel mascle.

Descripció de caràcter: Viuen en grups territorials de 6 a 30 individus, que comparteixen una àrea de 90 a 250 hectàrees i busquen menjar en els arbres durant el dia, a una alçadamitjana de 15 m, en subgrups de 2 a 8 micos. S'alimenten de fruits, llavors, fulles, escorces i fusta. Com a cas rar entre primats, les femelles tendeixen a dispersar a la pubertat per unir-se a grupsdiferents, mentre els mascles romanen en el seu grup original.

Avantatge concret : Capacitat d'utilitzar la cua com a una Altre ma per a licitar-se als arbres

Lamarckisme

-Els antepassats demico aranya van viure en el Pleisteceno, restos fòssils que tenen de milions anys enrere demostren que van viure una vegada a Cuba i España. Es possible que aquests micos natius es traslladen al nou mon,i al fer-ho van tenir que adaptar-se. Al fer-ho va desenvolupar la cua, de manera que es molt llarga i pot pujar els arbres amb mes facilitat.

-L’ús freqüent del mico es la utilització freqüentha fortificat i desenvolupat la cua ja que l’utilitza com una mà mes, ja que sinó la utilitzarà podria arribar a desaparèixer. A causa d’allò, la constant utilització de la cua dificulta que el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ciencia ciencia
  • Ciencia ciencia
  • Ciencia O Ciencias
  • Ciencias Ciencias
  • Ciencia o No Ciencia
  • la ciencia y las ciencias
  • Ciencias
  • Ciencias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS