ciencias de la tierra

Páginas: 4 (949 palabras) Publicado: 13 de mayo de 2014
RECURSOS ENERGETICS

Definició: Els recursos naturals són aquells bens materials i serveis que proporciona la naturalesa sense alteració per part de l’ésser humà. Són valuosos per la societathumana per contribuir en el seu ben estar i desenvolupament de manera indirecta com matèries primes, minerals i aliments, o de manera indirecta com podrien ser els serveis ecològics.
Dins d’aquestsrecursos energètics es poden distingir dos tipus: els convencionals i els alternatius.
-Convencionals: Aquests recursos energètics produeixen energia convencional. Aquesta energia és aquella tradicionalque es comercialitza i entra a formar part del PIB (Producte Interior Brut). Prové dels recursos energètics naturals com per exemple el petroli o el gas natural. Aquests recursos són limitats, és a dirque es poden acabar.

-Alternatius: Els recursos energètics alternatius són aquells que produeixen energia renovable. Aquesta és inesgotable, és a dir, que no té un límit. Uns quants exemplesserien l’energia del sol, l’energia eòlica i l’energia produïda per l’atracció gravitatòria de la lluna (vindria a ser l’energia mareomotriu).

Tipus de recursos:

A la naturalesa existeixen moltsrecursos naturals que les persones poden utilitzar i aprofitar per a viure. Aquests es poden classificar també en renovables i no renovables.








Per una banda hi ha els recursos renovablesque són aquells que es poden reproduir però si s’utilitzen en gran quantitat pot ser que s’esgotin.
Els principals recursos naturals renovables són:

1. L’energia geotèrmica
2.L’energia solar: és l’energia derivada directament del sol.
3. L’energia hidroelèctrica: es genera a partir del moviment de l’aigua en els rius i els oceans i pot generar energia elèctrica per mitjà del’ús de turbines.
4. L’energia eòlica: prové del vent i és transformada a partir d’un generador elèctric.










D’altra banda hi ha els recursos no renovables que són els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ciencias de la tierra
  • Ciencias de la tierra
  • Ciencia de la tierra
  • Ciencias De La Tierra
  • Ciencias de la tierra
  • Ciencias De La Tierra
  • ciencias de la tierra
  • Ciencias De La Tierra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS