Ciencias del mundo contemporaneo

Páginas: 4 (840 palabras) Publicado: 5 de marzo de 2014
Perquè vistos des de la Terra ens sembla que els planetes es mantenen dins d’una estreta franja anomenada zodíac? -> A partir del que ens ha ensenyat, és a dir, explicar perquè la terra que estàsituada aquí veuria això, etc.

De què estan fets el cinturó d’asteroides, el cinturó de Kuiper i el núvol d’Oort? De roca pelada, roca i gel, de roca i neu barrejada amb sorra i pols o no se sap ben béque s’ha d’explicar. Per què?

Origen sistema solar, ha d’intervenir el vent protoestelar i distància al sol que fa que escalfi més o menys.
Pàg. 29. L’origen del sistema solar.
- fa 4.570milions d’anys un núvol de gas i pols es va començar a contraure. Milions d’anys més tard aquella nebulosa s’havia transformat en un estel (Sol) i els seus planetes.
- La nebulosa de la qual va sorgir elSol va ser contaminada per una supernova.

Pàg. 30. La formació dels planetes.
Una estrella d'aquest tipus va explotar prop de la nebulosa . I aquesta supernova propera provocar la contracció de lanebulosa que va originar el sistema solar.
- Fa 4.570 milions d’anys, la nebulosa es comprimeix, es col·lapsa i es transforma en un disc.
- El disc està més calent al centre perquè allà hi ha méspartícules . Els elements més lleugers emigren cap a la part exterior, més freda .
- A cada zona del disc comença a " créixer" un planeta ,que atreu la matèria que té a prop, la de la seva zonad'influència gravitatòria . Els planetes exteriors es van formar primer i tenen més massa perquè es van constituir amb els elements més abundants de la Nebulosa .
- A les zones internes es formen cossospetits que xoquen entre si ,i donen origen a planetes com la incipient Terra. Aquest procés va durar uns 10 milions d'anys .
Els xocs d'aquests planetesimals van fondre l'exterior d'aquestsprotoplanetes , generant oceans de magma de fins a 1.000 km de profunditat .
- Amb el material sobrant de la construcció dels planetes es van formar els 166 satèl·lits coneguts, excepte la Lluna . També...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ciencias para el mundo contemporaneo
  • ciencias del mundo contemporaneo
  • ciencias del mundo contemporáneo
  • ciencias del mundo contemporaneo
  • Erosion
  • ciencias mundo contemporaneo
  • ciencias del mundo contemporaneo
  • Ciencias para el mundo contemporaneo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS