Ciencias Del Mundo Contemporaneo

Páginas: 2 (259 palabras) Publicado: 20 de diciembre de 2012
de l’eclíptica1. Aquesta inclinació és la responsable de les estacions, ja que hi ha zones de la Terra que reben durant més temps l’energia solar quealtres zones i, a més, els rajos solars arribaran més perpendiculars en un llocs que en uns altres, durant un període de temps determinat, per després, invertiraquesta situació. Si no hi hagués aquesta inclinació, no hi hauria estacions.
Figura 1. Moviment de rotació de la Terra. En negre, eix perpendicular al plaorbital –moviment de translació–, en vermell, eix instantani de rotació (EIR)
c) Moviment de precessió: és un moviment lent que realitza l’EIR al voltantde l’eix perpendicular al pla orbital, generant, imaginàriament, una mena de con. Aquest moviment apareix quan les masses giren molt ràpidament i en un eixinclinat, com les baldufes.
d) Moviment de nutació: és el moviment de caboteig que fa l’EIR a causa de la força gravitatòria de la Lluna. Aquest movimentés irregular i perpendicular al moviment de precessió, és a dir, perpendicular al moviment circular que descriuria la base del con generat al moviment deprecessió. Aquest moviment provoca que la circumferència generada pel moviment de precessió sigui irregular i tingui una forma de mena de zig-zag o vibració.Figura 2. Moviments de precessió (P) i nutació (N) de l’EIR
1 És el pla geomètric que conté l’òrbita de la Terra. L’eclíptica és la intersecció del pla del’eclíptica amb l’esfera celeste; seria el camí aparent del Sol, al llarg d’un any, sobre el fons d’estrelles fixes, respecte a un observador terrestre.
3
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ciencias para el mundo contemporaneo
  • ciencias del mundo contemporaneo
  • ciencias del mundo contemporáneo
  • ciencias del mundo contemporaneo
  • Erosion
  • ciencias mundo contemporaneo
  • ciencias del mundo contemporaneo
  • Ciencias para el mundo contemporaneo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS