Ciencias del mundo

Páginas: 2 (326 palabras) Publicado: 31 de marzo de 2013
Néstor Graciani 1B






















RESUM: A Espanya hi ha quasi bé un milióde persones que pateixen Hepatitis de tipus C, però en canvi fins a la meitat d’aquesta gent no estan ni diagnosticats. El virus causant de l’hepatitis C provoca la majoria de trasplantaments defetge, i segons la AEEH (Associació espanyola d’estudi del fetge) només un 20% dels pacients reben un bon tractament.Segons el president de la AEEH, els polítics no volen invertir en nousmedicaments.
Un 40% de trasplantaments de fetge són a causa de l’aparició de l’Hepatitis C, un altre 40% es deu a l’alcoholisme, però aproximadament un 7% de la gent a llistes d’espera morirà abans detenir un nou fetge. Tot i això, el virus pot reaparèixer al nou fetge al cap d’uns anys ja que el virus es queda a la sang.
Risc d’obesitat: A causa de la obesitat, el 10% dels adults pateix elproblema del fetge gras. El greix envolta el fetge i és necessari un transplantament. No existeix cap teràpia i la única prevenció coneguda és la de mantenir una vida saludable, menjar bé i practicarexercici. L’única manera de detectar aquest problema és mitjançant ecografia hepàtica (del fetge) o un anàlisi de sang.
Relació amb els conceptes estudiats: Tema 7: Les malalties infeccioses. Lahepatitis C és una malaltia infecciosa. Es pot contraure punxant-se amb una agulla infectada, fent-se tatuatges, si som fills d’una mare amb hepatitis C, etc.
Conclusió Personal raonada: Emsembla molt greu que els polítics encara es preocupin només pels diners i sigui l’únic que els mogui. En la meva opinió, podríem tenir les cures a gairebé totes les infermetats, virus, etc, peròcom no surt rendible per a les farmacèutiques no mouen un dit. Poc a poc anem millorant però encara ens falta molt camí. La mentalitat del país té que canviar per poder arribar a noves metes....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la ciencia el el mundo
  • La ciencia en el mundo
  • ciencia del mundo
  • ciencias del mundo
  • El mundo y las ciencias
  • ciencia en el mundo
  • ciencias del mundo
  • Ciencia del Mundo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS