Ciencias

Páginas: 3 (671 palabras) Publicado: 6 de febrero de 2012
COM SABEN LES PLANTES QUAN HAN DE FLORIR?

Què és la ciència?

És el conjunt de coneixements certs o probables, capaços de ser comunicats i discutits, obtinguts de manera sistematitzada amb elraonament de manera metòdica i verificable amb la realitat i organitzats de manera rigurosa. Es autocrítica, busca nous coneixements i sempre esta justificada (moltes vegades identificant erros en els“coneixements establerts”. Aspira a ampliar els coneixements i la forma de pensar.
N'hi han dos tipus de ciència:
Ciències pures i ciències aplicades: l'aplicació de les teories a les necessitatshumanes.
Ciències naturals i ciències socials: l'estudi del comportament dels humans i de les societats.
A la conferència en Gustavo Ariel Slafer Lago, professor de recerca d'ICREA a laUniversitat de Lleida, Departament de Producció Vegetal i Ciència Forestal. El objectiu d'aquesta Institució Catalana de Recerca d'Estudis Avançats, es principalment potenciar la investigació científica aCatalunya, mitjançant la incorporació d'investigadors sense més barreres que els seus mèrits acádemics.
Ho fan mitjançant l'observació de les plantes, si floreixen en algunes estacions de l'anyregularment.
Análisis: les plantes tenen temps per a florèixer. Tenen una regularitat temperal i ha de haver una raó, mai es per pura casualitat. A partir d'això:
Com saben les plantes quan han de florir?Les plantes ”neixen” sense òrgans sexuals (flors) i necessiten generar-los amb anticipació en el moment en què han de ser ”adults”. Per maximitzar les possibilitats de supervivència de l'espèciel'exposició d'òrgans sexuals ha de transcórrer normalment desprès de les èpoques de l'any amb el clima més rigorós, que esterilitzaria o mataria les flors (i amb això l'individu deixaria de tenirdescendència). Per aconseguir una bona floració, les plantes superiors han desenvolupat sofisticats mètodes de percepció ambiental que els resulten d'utilitat per aconseguir que les floracions siguin...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ciencia ciencia
  • Ciencia ciencia
  • Ciencia O Ciencias
  • Ciencias Ciencias
  • Ciencia o No Ciencia
  • la ciencia y las ciencias
  • Ciencias
  • Ciencias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS