Ciencies Politiques - Partits Cartel En La Democràcia

Páginas: 2 (459 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2012
Les democràcies actuals es regeixen pel model de partit càrtel. L’objectiu és convèncer a l’ectorat per a tenir el máxim nombre de vots, i així guanyar les eleccions. Ara bé la seva estratègias’assoleix amb la limitació de la entrada de nous partits i el fet que un cop al poder l’oposició és feble, ja que comparteixen interessos comuns. La professionalització de la política fa que a la llargaalguns membres de l’oposició s’acabin veient com a ‘companys de feina’.
La financiació dels partits corre a càrrec de l’Estat, fet que fa que es produeixi una simbiosi entre ells, cosa que relega lalegitimitat de la militancia, que ja no es un punt clau en el desenvolupament de la trajectória i les campanyes dels partits, ja ni tant sols s’encarreguen de penjar els cartells de propaganda enjornades d’informació o campanya, a no ser que es prestin voluntaris per fer-ho o si es tracta de partits petits, si no que aixó corre a càrrec d’empreses contractades. Aixó anul·la la seva legitimitat i faque que els militants siguin simples afiliats o votants fixes del partit en qüestió, i el seu paper es limita al de la resta de ciutadans, donar el vot, que com he dit abans és l’objectiu principala assolir dels partit de tipus càrtel. Un altre forma de financiació és la privada a través de donacions a càrrec d’empreses o entitats, que a vegades ‘brillen’ per la seva poca transparència.
Laseva forma més directa de demanar el vot és a través dels mitjans de comunicació, regulats per l’Estat. És una manera d’aglutinar les masses, fer arribar el seu missatge de manera ràpida i consisa i notenir réplica, l’única manera que té la ciutadania de contestar o replicar als polítics és amb el vot. Els mitjans de comunicació s’han convertit en el quart poder, és per aixó que és la millormanera que tenen els partits per dirigir-se als ciutadans, s’ha convertit en un mitjà per alienar a les masses, la formació d’opinió no és lliure, està condicionada, i aixó debilita la democràcia. Una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ciencies Politiques 1
  • Cartel CIENCIA Y AMBIENTE
  • ciencias politicas y democracia
  • reseña Democracia Ciencias Politicas
  • Apunts Ciencies Politiques
  • El Estado Y Democracia Entorno A Un Binomio En Ciencia Politica
  • Cartel de capacidades de ciencias
  • ciencia y sociedad cartel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS