Cienciesnaturals

Páginas: 2 (496 palabras) Publicado: 20 de octubre de 2015
1.- Quina és la primera activitat que realitza un científic per començar a treballar? 

La observació

2.- Alguns dels primers pensadors grecs (segles III i IV abans de Crist) van observar el cel ivan veure que hi havia uns cossos (planetes) que es movien. Quina hipòtesi van plantejar per explicar aquestes observacions, juntament amb el fet que la Lluna i el Sol també es movien al cel?

Laterra al centre de tot. Al seu voltant, unes esferes de vidre on orbitaben la lluna, el sol, els planetes i les estrelles. Els planetes eren un trencaclosques, van ser anomenats “estrelles errants” atèsque el seu desplaçament pel cel podia ser erràtic.

3.- Al segle II després de Crist, Ptolomeo va observar un altre fenomen en el camí que feien els planetes al cel. Quin era aquest fenòmen iquina hipòtesi va plantejar llavors Ptolomeo per tal d'explicar-ho?

Seguint amb la resposta anterior, Ptolomeo va observar que alguns planetes es paraven, invertien el sentit de la seva marxa i més tardreprendrien el camí de nou.
Ptolomeo va justificar aquestes erràtiques trajectòries amb els “Hepi cicles” que eren com si els planetes tinguessin petites òrbites al voltant de les seves trajectòriesorbitals principals. Aquesta idea semblava adequar-se a les observacions que tenia Ptolomeo. Semblava funcionar amb planetes com Venus i Mercuri, però en altres com Mart, fallava.
Com veus, els científicsintenten formular hipòtesis que s'ajustin a les observacions. En aquests casos, les experimentacions eren pràcticament inexistents donat que ni tan sol existia el telescopi. Al segle XVI, TychoBrahe va observar que la hipòtesi plantejada per Ptolomeo s'ajustava a alguns planetes però no a tots, com era el cas de Mart.

4.- Com va justificar Tycho Brahe que la hipòtesi de Ptolomeo no podia sercorrecta?

Brae va tenir la meitat d'una bona idea: tot i seguir suposant que el sol girava al voltant de la terra, va intuir que tots els planetes circumdaven al sol, el pas d'un cometa va donar una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS