Cientifics importants

Páginas: 4 (783 palabras) Publicado: 4 de abril de 2013
James watt: (Regne Unit 1736 - 1819): Enginyer escocès. Va estudiar a la Universitat de Glasgow i posteriorment (1755) en la de Londres, en què només va romandre un any a causa d'un empitjorament dela seva salut, ja trencadissa des de la seva infància.
Quan va tornar a Glasgow el 1757, va obrir una botiga a la universitat dedicada a la venda d'instrumental matemàtic (regles, escaires,compassos, etc.) De la seva pròpia manufactura. A la universitat va tenir l'oportunitat d'entrar en contacte amb molts científics i de fer amistat amb Joseph Black, l'introductor del concepte de calorlatent. En 1764 va contreure matrimoni amb la seva cosina Margaret Miller, amb qui va tenir sis fills abans de la mort d'aquesta, nou anys més tard.
Aquest mateix any (1773) va observar que les màquines devapor Newcomen desaprofitaven gran quantitat de vapor, per tant, una alta proporció de calor latent de canvi d'estat, susceptible de ser transformat en treball mecànic. El 1766 va dissenyar un modelde condensador separat del cilindre, la seva primera i més important invenció, que va permetre aconseguir un major aprofitament del vapor, i millorar d'aquesta manera el rendiment econòmic de lamàquina. Aquesta millora va constituir un factor determinant en l'avanç de la Revolució Industrial.


A.volta (1745-1827): Alessandro Giuseppe Antonio Anastasio Volta, va ser un físic d’origen Italiàfamós pels seus treballs sobre la electricitat. principalment per haver desenvolupat la pila eléctrica. Quan era petit va morir el seu pare, i des de molt jove es va interesar per la física. Encara que laseva familia volía que estudiés una carrera jurídica, ell se les va ingeniar per estudiar ciencies. En 1774 va ser professor de física a l'Escola Regia de Como ia l'any següent va inventar elelectróforo, un instrument que produïa càrregues elèctriques. Durant 1776 i 1777 es va dedicar a la química, va estudiar l'electricitat atmosfèrica i va idear experiments com la ignició de gasos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • CIENTÍFICS
  • Cientifics
  • Cientifics
  • cientifics
  • Cientifics
  • Anàlisis de tres artícles científics
  • Diferencies Entre Els Mètodes Científics
  • cientifics i la teoria celular

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS