Científicos Importantes

Páginas: 10 (2440 palabras) Publicado: 7 de diciembre de 2012
CIENTÍFICS IMPORTANTS


ROBERT HOOKE (1635 – 1703)
Va néixer el 18 de juliol de 1635 a Freshwater, a la Illa de Wight i va morir el 3 de març a Londres. Va ser un famós i important científic anglès.
L’any 1665 Robert Hooke va publicar el llibre Micrographia, on descriu cinquanta observacions microscòpiques y telescòpiques ilustrades amb detalats dibuixos, i on exponia el resultat del’observació al microscopi d’una fina làmina de suro, i va descobrir que estava formada per petites cavitats que les va anomenar cèl·lules (del llatí cella, que significa habitació petita). El que Hooke observava eren les parets de les cèl·lules mortes del suro. Aquest descobriment va ser el que principalment el va fer conegut. Tot i això, ell no va afirmar que les cèl·lules eren la unitat estructuraldels éssers vius, ja que només va observar cèl·lules vegetals mortes, on només quedava visible la paret cel·lular.
Degut als seus grans descobriments, va ser un dels formadors de la primera societat científica de la història, la Royal Society de Londres, l’any 1662. En el camp de la botànica, era un fort preevolucionista, afirmant l’existència de nombroses espècies extingides en el passat i aportantnoves idees a la fisiologia de la respiració cel·lular
Tambe va diseñar el microscopi compost i va ser construït per Christopher Cock.

ANTON VAN LEEUWENHOEK (1632 – 1723)
Va néixer el 24 d’octubre de 1632 a Delft, Països Baixos, i va morir el 26 d’agost de 1723 a Delft amb l’edat de 90 anys. Va ser un comerciant i un gran científic.
Va néixer en una família humil que es dedicava al comerçde teles. Quan tenia pocs anys se li van morir dos germanes i el seu pare, i la seva mare el va enviar a un internat. D’allà va anar a viure amb el seu tiet, a un poble proper a Delft. Aquest també va morir i la seva mare el va enviar com a aprenent a Amsterdam. Allà hi va treballar com a comerciant de teles, Va tornar a Delft l’any 1654, amb una gran fortuna. Allí s’hi va quedar la resta de laseva vida. A Amsterdam va descobrir el seu interès pels microscopis i les observacions. Es va instal·lar un estudi a casa seva, on observava amb microscopi fabricats per ell mateix qualsevol cosa. Amics i coneguts seus coincidien en que era un home molt curiós.
Al 1674, en una document seu, va ser dels primers en mencionar l’existència de bacteris i microorganismes,que ell anomenava animàlculs,els va descobrir observant mostres d’aigua d’un llac proper a Delft. Dos anys més tard va mencionar els protozous, especificant en els ciliats que s’alimenten d’algues.
L’any 1668 va descobrir el glòbuls vermells, veient com circulaven pels capil·lars de l’orella d’un conill, i el 1674 és quan en va fer la primera descripció detallada dels glòbuls vermells de la sang.
L’any 1677 va descriure perprimera vegada els espermatozous en l’esperma. 
Per tots aquests descobriments, el seu treball i la seva aportació en la millora dels microscopis, va rebre, al 1887, la medalla de la Real Acadèmia Neerlandesa d’Arts i Ciències.

ROBERT BROWN (1773 – 1857)
Va ser un important botànic escocès que va néixer a Montrosse, Escòcia, el 21 de Desembre de 1773 i va morir el 10 de juny de 1857 aLondres.
Robert Brown es va embarcar a bord de l’Investigator el 8 de juliol de 1801, en un viatge pel descobriment de nous territoris que ara coneixem com Austràlia com a botànic. Van recollir a prop de 3.400 espècies diferents de plantes de les quals 2.000 eren desconegudes.
L’any 1810 va publicar els resultats de les seves recol·leccions a Australia. I va descriure prop de 1.200 espècies novesprovinents d’Austràlia.
El 1827 observant grans de pol·len de molsa va observar petites partícules amb vacúols executant un moviment aleatori, posteriorment anomenat “Moviment Brownià”, després va observar el mateix moviment en partícules de pols, anul·lant la seva anterior hipòtesi que deia que el pol·len tenia vida.
El 1831 va descobrir el nucli cel·lular dels organismes eucariotes....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cientificos importantes
  • científicos importantes
  • Científicos importantes
  • Cientificos importantes
  • cientificos mas importantes en catalán
  • La importancia de la investigacion cientifica y tecnologica
  • Importancia de la investigación científica y tecnológica
  • Los Cientificos Mas Importantes Y Sus Aportaciones

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS